Obama'dan giderayak Filistin'e yardım

Obama'nın görevinin son saatlerinde Filistin Yönetimi'ne 221 milyon dolarlık yardım fonunu serbest bıraktığını Kongre'ye bir mektupla ilettiği iddia edildi.


Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Obama Cuma günü görevi yeni Başkan  Trump'a devretmeden birkaç saat önce Kongre'ye yazdığı bir mektupla, Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin durdurduğu Filistin'e yardım fonunu serbest bıraktığını bildirdiği belirtildi.

Birçok Kongre çalışanına ve bir Dışişleri yetkilisine dayandırılan iddiaya göre, Obama Filistin'e yapılacak olan 221 milyon dolarlık yardımın yanı sıra küresel iklim değişikliği için dört milyon dolar ve Birleşmiş Milletler organizasyonları için ise 1.25 milyon dolar olmak üzere, toplam yaklaşık 227 milyon dolarlık hibe fonunu serbest bıraktı. 

Kongre'den çıkan durdurma kararlarına yönetim teamülen uyuyor ancak yasal olarak yönetimi bağlayıcılığı bulunmuyor.

AA

Diğer Haberler

Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
'Anadolu Kandilleri' denilen alimler Anadolu'yu ilimle aydınlatmış, Orta Çağ Anadolu'da bilimsel bir dönem olarak yaşanmıştır.
16. Büyükelçiler Konferansı için geri sayım başladı