Milli şampiyonumuz Kenan ameliyat oldu

Sakarya'da antreman yaptığı sırada kaza geçiren milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu ameliyat oldu.


Sakarya'nın Akyazı ilçesinde antrenman yaptığı sırada kaza geçiren ve sağ el bilek eklem bölgesinde çıkık ve kırık oluşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Ankara'da Memorial Hastanesi'nde ameliyat oldu.

Ameliyatı sonrasında Sofuoğlu, sakatlığı, tedavi ve iyileşme süreciyle ilgili bilgi verdi. Antrenman yaparken düştüğünü belirten Kenan, "Soğuk havalarda kemiklerin de çok sert olması nedeniyle ufak bir kazada bile kırık yaşayabiliyorsunuz. Baş parmağımın eklem bölgesinde kırık ve çıkık meydana geldi." dedi.

İlk müdahalenin ardından, ameliyat olmadan tedavi süreci öngörüldüğünü ifade eden şampiyon sporcu, "Bir hafta sonra kendimi iyi hissettim. Motorla yapılan testlerden geri kalınca, kondisyonum düşmesin diye fitness çalışmaya başladım. Talihsiz bir şekilde kolumu çarptım ve parmağım tekrar çıktı. Sakarya'da yapılan kontrolde alınan hasar nedeniyle parmağımı yerine tekrar oturtamadık." diye konuştu.

Sezonun başlamasına kısa bir süre kaldığını ancak iyileşme sürecinin 6 haftadan önce olmayacağını vurgulayan Kenan, şöyle devam etti:

"Avustralya'daki yarış öncesinde son bir resmi testimiz vardı. Bu ameliyattan dolayı bu şansımı da kaybettim. Sadece ilk yarışa çıkma umuduyla yaşıyorum çünkü bir sporcu için turnuvaya yenik başlamak büyük bir hayal kırıklığıdır. Tüm kış ilk yarışı beklersiniz, o moralle de sezonu götürürsünüz. İlk yarışa çıkıp çıkamayacağım bile belli değil, onun umuduyla yaşıyorum. İnşallah ameliyat, iyileşme sürecini hızlandırır. Doktorun dediğine göre ağrılarım 2 hafta içinde azalacak, 3 hafta sonraki testi kaçırırım ama 3,5 hafta sonra yarışta start alacağız."

Avustralya'daki yarıştan puan çıkarmak istediğini dile getiren Kenan, "2016 yılının dünya şampiyonu olarak şampiyonluğumu korumak istiyorum. Bazen bu zorluklar sezon içinde bizi daha da güçlendiriyor. Önceki şampiyonluklarımda da zorluklar yaşadım. Umarım Rabbim, bu zorluklar karşısında bize bir şampiyonluk daha hediye eder." ifadelerini kullandı. 


AA

Diğer Haberler

Mehmet Şimşek: 16,8 milyar dolar yabancı kaynak girişi gerçekleşti
Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri
Filistin meselesi müfredata girdi
Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışma Meclisi yarın toplanıyor
Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı
Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Tahliye eden Nihal Candan'ın annesi konuştu: Sosyal medyaya tövbe ettiler
Etiket kartellerine jet soruşturma!