İngiliz savunma devi BAE Systems'in Türkiye'ye güveni tam

BAE Systems Üst Yöneticisi King, Türk ekonomisine güvendiklerini belirterek, Türk hükümetinin ekonomiyi güçlendirmeye ve uluslararası yatırımları çekmeye yönelik atacağı adımların yeni fırsatlar oluşturabileceğini söyledi.


İngiliz savunma devi BAE Systems Üst Yöneticisi Graham King, Türkiye?nin Milli Muharip Uçak Projesi'ni (TF-X) geliştirmeye yönelik Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) ile BAE Systems?in çerçeve sözleşme imzalanmasından sonra Türkiye ekonomisine ve ülkenin savunma sanayisine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olabileceğine dikkati çekti.

King, "Türk ekonomisine olan güvenimiz devam ediyor. Şirket olarak Türkiye'de bulunduğumuz ilk günden beri ülkeye güven her zaman işimizin kalbi olmuştur. Türk hükümetinin ekonomiyi güçlendirmeye ve uluslararası yatırımları çekmeye yönelik mevcut ve gelecekteki atacağı potansiyel adımlar ülkede yeni fırsatlar oluşturabilir." dedi.

Türkiye'nin savunma sanayisinin son yıllarda büyük ilerlemeler kaydettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, savunma sanayisinin dışa bağımlılığından kurtulması yönündeki hedeflerinden bahseden King," Ülkenin savunma ihracatı 2014?te yüzde 18 artarak 1,65 milyar dolara ulaştı. Türk hükümetinin politikası, sektörü 2023?e kadar net savunma ihracatçısı yapacak şekilde genişletmek. Türkiye 2014?te 19,6 milyar dolar savunma harcamasıyla dünyada ilk 15 ülke içinde yer aldı ve milli gelirinin yüzde 2?sini savunmaya harcıyor. BAS Systems olarak Türkiye'de uzun yatırım geçmişimiz var. Ortağı olduğumuz FNSS Savunma, şu anda zırhlı araçların önde gelen ihracatçısı. Türkiye, envanterden çıkarılacak olan uçakların yerine milli muharip uçağı geliştirilmesi gereğini duymakta. Bunun için de uçağın tasarımı, geliştirilme ve potansiyel olarak üretim aşamalarıyla TAI'nin ortak çalışacak BAE Systems gibi deneyimli bir yabancı ortağa ihtiyacı var." diye konuştu.

AA

Diğer Haberler

Mehmet Şimşek: 16,8 milyar dolar yabancı kaynak girişi gerçekleşti
Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri
Filistin meselesi müfredata girdi
Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışma Meclisi yarın toplanıyor
Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı
Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Tahliye eden Nihal Candan'ın annesi konuştu: Sosyal medyaya tövbe ettiler
Etiket kartellerine jet soruşturma!