İade talebine ilişkin dosyalar yeniden Yunanistan'da

Adalet Bakanı Bozdağ, firari darbeci askerlerle ilgili iade talebini içeren dosyaların yeniden Yunanistan'a gönderildiğini söyledi.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir özel televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemesi kararından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştüğünü hatırlatan Bozdağ, Yunanistan'ın iade talebini reddetmesinin iki ülke arasındaki ilişkilere büyük bir zarar verecek nitelikte bir adım olduğunu ifade etti.
Bakan Bozdağ, "Bunun üzerine biz iade talebini içeren dosyaları tekrar Yunanistan'a ilettik. Yeni deliller nedeniyle bir kez daha talebimizi yeniledik, tekrarladık." diye konuştu.

Bakan Bozdağ, INTERPOL'ün de  Türkiye'nin FETÖ üyelerinin yakalanmasına ilişkin çıkardığı kırmızı bülten taleplerini taraflı şekilde reddettiğini söyledi. 

AA

Diğer Haberler

Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
49 ilde 'MAHZEN-40' operasyonu: 127 gözaltı
Nefret suçlarını engellemek için düğmeye basıldı
Beşiktaş kupada final biletini aldı
Ankara Bilkent Şehir Hastanesinden; '7/24 uzman hekim çalışma' açıklaması
Birleşmiş Milletler'den "Dünya Futbol Günü" kararı
Meteoroloji yeni tahminleri yayınladı! Sağanak yağış geri geliyor
Hukuk mesleklerine girişte yeni dönem: Karar Resmi Gazete'de
Bayraktar AKINCI'dan deniz hedeflerine tam isabet
Elazığ'da 3,9 büyüklüğünde deprem!