Hedefi 90 kiloya inebilmek

İzmirli Halim Şengül, 4 yıl önce 325 kiloyla başladığı ve 110 kilo verdiği obeziteyle mücadelesini '90 kiloya inebilme' hedefiyle sürdürüyor.


Küçük yaşlardan beri obezite hastası olan Halim Şengül, karaciğer hastalığı ve dengesiz beslenme nedeniyle 325 kiloya yükseldi.

Nefes darlığı çeken ve kalp yetmezliği şikayeti bulunan Şengül, 2013 yılında İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım servisine yatırıldı.

Ölüm tehlikesini atlattıktan sonra palyatif bakım servisine alınan Şengül, bir yıl devam eden ilaç tedavisi ve diyet ile 195 kiloya düştü, yeniden yürümeye başladı. Taburcu olmasının ardından 20 kilo alan Şengül,  kalp yetmezliği ortaya çıkınca Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesine döndü ve 90 kiloya inmek için mücadelesine devam etmeye başladı. 

AA

Diğer Haberler

Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
'Anadolu Kandilleri' denilen alimler Anadolu'yu ilimle aydınlatmış, Orta Çağ Anadolu'da bilimsel bir dönem olarak yaşanmıştır.
16. Büyükelçiler Konferansı için geri sayım başladı