Esed'den Münbiç hamlesi! YPG ile birleşecek

El Bab'ın güneyinden Menbiç'e ilerleyen YPG, bozulan koridor planını daha güneyden ilerleyerek hayata geçirmeyi amaçlıyor.


Terör örgütü YPG, Türkiye'nin tepkisini çekmemek için, Afrin-Menbiç arasında DEAŞ kontrolünde bulunan alanları rejim güçleri üzerinden birleştirmeyi hedefliyor. Böylece dolaylı olarak Türkiye'nin Suriye sınırı boyunca uzanan terör koridorunun, eksik kalan 14 kilometrelik parçasını Esad üzerinden dolaylı olarak birleştirmek istiyor.

REJİM ORDUSU, YPG KONTROLÜNDEKİ MENBİÇ'E DOĞRU İLERLİYOR

Plan dahilinde hareket eden rejim ordusunun ise El Bab'ın 11 kilometre güneydoğusundan, doğuda YPG kontrolündeki Menbiç'e doğru hızla ilerliyor. Rejim güçlerinin, YPG kontrolündeki alanlara 14 kilometre mesafede olduğu öğrenildi.

"YPG, İKİNCİ BİR KANDİL OLUŞTURMAK İÇİN ESAD'LA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE"

Kandil'den yönetilen YPG'nin, 7 yıldır Esad'la güçlü bir işbirliği içinde olduğu, Suriye'nin kuzeyinde ikinci bir Kandil oluşturmak için Esad'la işbirliğini sürdürdüğü biliniyor.

"AMAÇ: TERÖR KORİDORUNU TAMAMLAMAK"

Terör örgütünün DEAŞ'la mücadele adı altında koridoru birleştirme amacını taşıdığını söyleyeyen SEDA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun, "İşbirliğinin amacı bu terör koridorunu tamamlamak" dedi.

REJİM MÜNBİÇ'E İLERLİYOR

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Suriye Masası Suriye'de rejim güçlerinin Münbiç'e doğru ilerlediğini ve kente 4 km yaklaştığını açıkladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı  ve Türkmen Ajans Genel Yayın yönetmeni Güngör Yavuzaslan yaptığı açıklamada''Rejim'in bulunduğu bölge ile Menbiç arasında 4KM'den az bir mesafe kaldı. Rejim, Menbiç'e ilerliyor.Rejim güçleri Al Bab'ın 5-6 km güneydoğunda bulunan Ebu Cebbar bölgesinden Münbiç'e doğru ilerliyor.Bölgede bulunan  DEAŞ militanlarının alanı boşaltması sonucu Rejim güçleri bölgede ilerlemeye başladı''dedi.

MÜNBİÇ İÇİN HALEP UYARISI

Gazeteci Güngör Yavuzaslan ''Suriye iç savaşında Halep kent merkezinde  PKK ve Esed rejimi arasındaki işbirliği yapıldı.Halep'de tejim belirli bölgeleri PKK/YPG unsurlarına bıraktı.Örgütte bu alanlara rejim bayrağı ile kendi simgesini astı.Şimdi Münbiç için rejim aynı planı uyguluyor.ÖSO ve TSK'nın kente karşı operasyon yapmasını önlemek için bölgede ilerlemeye başladılar.Rejim güçlerine Şii milisler ile havada Rus jetleri destek veriyor''dedi. 

Diğer Haberler

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu
Türkiye'nin Gazze diplomasisi sürüyor: Hakan Fidan Riyad'a gidecek
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Gözler öğretmen atamalarına çevrildi
İyi Parti kurultayında seçim 3. tura kaldı
Ankara Valiliği uyardı! Sağanak yağış geliyor
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni, 1 yılda 1 milyon yolcu taşıdı
Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya çıktı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı