Elvan: Türkiye, yabancı yatırımcı için cazip bir ülkedir

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için de cazip bir ülke konumunda olduğunu söyledi.


Son birkaç hafta içinde yurt dışı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açılarında olumluya doğru gidişatın olduğunu gördüklerini vurgulayan  Bakan Elvan:

"Yurt dışı yatırımcıları açısından Türkiye halen cazip bir ülke ama kısa dönemde, son birkaç aylık süre içinde Türkiye üzerine yazılan olumsuz yazılar, hem içeride hem dışarıda Türkiye aleyhine yürütülen kampanyalar, bir ülkenin evladı, kendi ülkesinin aleyhine kampanya yürütebilir mi? Bunun maalesef ana muhalefet partisi lideri bile yapıyor. Biz bunu görmedik geçmişte ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi değişik ülkelere şikayet ediyor. Böyle bir anlayışı nasıl kabul edebiliriz? Biz dışarıya yönelik yaklaşımımızda bir ve beraber olmak durumundayız. Yani bir ana muhalefet partisi lideri, kalkıp kendi ülkesini dışarıya şikayet eder mi? Bu, o liderin acizliğini gösterir. 'Ben, kendim mücadele edemiyorum, gelin bana destek verin' anlamı taşır ki bu son derece yakışıksız bir yaklaşım. Bunu tasvip etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Elvan, yabancı yatırımcıların son birkaç hafta içinde hisse senedine doğru yöneldiklerinin görüldüğünü belirterek, "Son iki üç haftada 452 milyon dolar civarında net girişin olduğunu görüyoruz, borsaya. Zaten bu eğilim dünyada da var. "Devlet borçlanma senetlerinden, hisse senedine doğru yönelme söz konusu ama Türkiye olarak biz önümüze bakıyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bundan sonra ne yapacağımızı da biliyoruz, kendi işimize bakacağız. Türkiye, özellikle son aylarda yaşanan tüketim ve yatırımdaki ertelemeyi, 2017'den itibaren tekrar tüketim ve yatırım itibarıyla ülkenin önü açılacaktır ve yatırımcılar için de cazip bir ülke olmaya devam edecektir." görüşüne yer verdi.  

AA

Diğer Haberler

Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
'Anadolu Kandilleri' denilen alimler Anadolu'yu ilimle aydınlatmış, Orta Çağ Anadolu'da bilimsel bir dönem olarak yaşanmıştır.
16. Büyükelçiler Konferansı için geri sayım başladı