Elvan: Türkiye, yabancı yatırımcı için cazip bir ülkedir

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için de cazip bir ülke konumunda olduğunu söyledi.


Son birkaç hafta içinde yurt dışı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açılarında olumluya doğru gidişatın olduğunu gördüklerini vurgulayan  Bakan Elvan:

"Yurt dışı yatırımcıları açısından Türkiye halen cazip bir ülke ama kısa dönemde, son birkaç aylık süre içinde Türkiye üzerine yazılan olumsuz yazılar, hem içeride hem dışarıda Türkiye aleyhine yürütülen kampanyalar, bir ülkenin evladı, kendi ülkesinin aleyhine kampanya yürütebilir mi? Bunun maalesef ana muhalefet partisi lideri bile yapıyor. Biz bunu görmedik geçmişte ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi değişik ülkelere şikayet ediyor. Böyle bir anlayışı nasıl kabul edebiliriz? Biz dışarıya yönelik yaklaşımımızda bir ve beraber olmak durumundayız. Yani bir ana muhalefet partisi lideri, kalkıp kendi ülkesini dışarıya şikayet eder mi? Bu, o liderin acizliğini gösterir. 'Ben, kendim mücadele edemiyorum, gelin bana destek verin' anlamı taşır ki bu son derece yakışıksız bir yaklaşım. Bunu tasvip etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Elvan, yabancı yatırımcıların son birkaç hafta içinde hisse senedine doğru yöneldiklerinin görüldüğünü belirterek, "Son iki üç haftada 452 milyon dolar civarında net girişin olduğunu görüyoruz, borsaya. Zaten bu eğilim dünyada da var. "Devlet borçlanma senetlerinden, hisse senedine doğru yönelme söz konusu ama Türkiye olarak biz önümüze bakıyoruz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Bundan sonra ne yapacağımızı da biliyoruz, kendi işimize bakacağız. Türkiye, özellikle son aylarda yaşanan tüketim ve yatırımdaki ertelemeyi, 2017'den itibaren tekrar tüketim ve yatırım itibarıyla ülkenin önü açılacaktır ve yatırımcılar için de cazip bir ülke olmaya devam edecektir." görüşüne yer verdi.  

AA

Diğer Haberler

Mehmet Şimşek: 16,8 milyar dolar yabancı kaynak girişi gerçekleşti
Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri
Filistin meselesi müfredata girdi
Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışma Meclisi yarın toplanıyor
Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı
Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Tahliye eden Nihal Candan'ın annesi konuştu: Sosyal medyaya tövbe ettiler
Etiket kartellerine jet soruşturma!