'Çiçeğinin yaşamasına da izin vermediler'

Viranşehir'deki terör saldırısında şehit olan Günak'ın öğretmeni, Ahmet'in ölmüş bir çiçeği okuldaki sınıfına getirerek 'yağmur vurmuş ama ben çiçeği yaşatırım.' dediğini anlattı.


Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat 2017 tarihinde Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın, saldırı bölgesine 200 metre mesafedeki okulunda hüzün vardı.

Şehit Günak, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından anıldı.

Sıra arkadaşı Ozan Solmuş, birlikte sürekli maç yaptıklarını ifade ederek, "En son maçta bize çok gol atmışlardı. Ahmet ile benim 6-7 golümüz vardı, herkes maçta bizi konuşuyordu." dedi.

Sınıf öğretmeni Pınar Sakızcı da Ahmet Oktay'ın arkadaşlarına yardım etmeyi çok sevdiğini ve temiz kalpli bir öğrenci olduğunu dile getirdi.

Meslek hayatının en zor günlerinden birini geçirdiğini ve acısını tarif edecek kelime bulamadığını vurgulayan Sakızcı, gözyaşı içinde şunları anlattı:

"Olay yaşanmadan birkaç gün önce Ahmet Oktay bu büyük saksı ile sınıfa geldi, baktım çiçeğe ölmüş gibiydi, Oktay, bunun yaprakları solmuş sanki dedim, 'öğretmenim yağmur vurmuş ondan böyle ben yaşatırım' dedi. Ondan sonra maalesef iki gün sonra şehit haberi geldi çok üzgünüz hepimizin başı sağ olsun. Okula getirdiği saksı patlamanın etkisiyle düşmüş kırılmış. Oktay'ımın çiçeğinin yaşamasına bile izin vermediler."

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Koyuncu da "Biz onu görmesek de Ahmet yaşayacaktır. Onlar bu hainlikleriyle yok olup gidecekler. Ama Ahmet Oktay'lar sürekli yaşayacak. İl Milli Eğitim Müdürümüz Şevket Turan'ın talimatıyla ilçemizde yeni açılacak okula Ahmet Oktay Günak ismi verilecek ve sürekli adını yaşatacağız." dedi.


AA

Diğer Haberler

Mehmet Şimşek: 16,8 milyar dolar yabancı kaynak girişi gerçekleşti
Kurbanlık fiyatları belli oldu: İşte hisse bedelleri
Filistin meselesi müfredata girdi
Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
Bakan Işıkhan açıkladı: Çalışma Meclisi yarın toplanıyor
Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı
Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Tahliye eden Nihal Candan'ın annesi konuştu: Sosyal medyaya tövbe ettiler
Etiket kartellerine jet soruşturma!