Bozdağ: Türk halkı doğrudan seçmeye ehildir

Adalet Bakanı Bozdağ, 'Türk halkı, yasamayı da yürütmeyi de doğrudan seçmeye ehildir.' açıklamasında bulundu.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin paylaşımda bulundu.

Mevcut sistemde halkın, sadece milletvekillerini, yasamayı seçtiğini belirten Bozdağ, milletin aslında yasamayı da yürütmeyi de seçmeye ehil olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halkın, hem yasamayı hem de yürütmeyi ayrı ayrı ve doğrudan seçeceğini aktaran Bozdağ, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halk, doğrudan yürütmeyi seçer. Yani yürütme, doğrudan halkın oyuyla belirlenir ve halkın güvenine dayanır. Halka rağmen bir yasama ve yürütme oluşmaz, oluşturulamaz, halka rağmen yasama ve yürütme değişmez, değiştirilemez. Her şey halkla olur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halkın, yasamadan ayrı ve doğrudan yürütmeyi de seçmesi, milli egemenliği ayrıca tahkim eder." ifadesini kullandı.

Halkın, 16 Nisan'da, yürütmeyi doğrudan seçmek isteyip istemediğine karar vereceğine işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türk halkı, yasamayı da yürütmeyi de doğrudan seçmeye ehlidir. Referandumda 'hayır', Türk halkını doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil görmemektir. Referandumda 'hayır' diye çalışanlar ve 'hayır' oyu verecekler, kendilerini de Türk halkını da doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil görmeyenlerdir. Kendini ve Türk halkını doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil görenler, referandumda 'evet' çıksın diye çalışacaklardır ve 'evet' oyu vereceklerdir. Ben, Türk halkını doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil gördüğüm için referandumda 'evet' diyeceğim ve 'evet' çıksın diye çalışmaya devam edeceğim. Sahi siz, kendinizi ve Türk halkını doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil görüyor musunuz? Yoksa ehil görmüyor musunuz? Karar sizin."

AA

Diğer Haberler

Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
'Anadolu Kandilleri' denilen alimler Anadolu'yu ilimle aydınlatmış, Orta Çağ Anadolu'da bilimsel bir dönem olarak yaşanmıştır.
16. Büyükelçiler Konferansı için geri sayım başladı