Avro bölgesi tehlikede

Frankurt merkezli Sentix, anket sonuçlarını açıkladı. Avro krizinin bu günlerde daha da belirgin hale geldiği ifade edildi.


Frankfurt merkezli Sentix, şubat ayı Avro Bölgesi Dağılma Endeksi (EBI) anketinin sonuçlarını yayımladı. Buna göre Ocak ayında 21,3 olan dağılma riski endeksi, şubat ayında 25,2'ye yükseldi. Bu, ankete katılan yatırımcıların yüzde 25,2'sinin Avro Bölgesinin 12 ay içerisinde dağılmasının mümkün olabileceğini düşündüğü anlamına geliyor.

Sentix'ten ankete ilişkin yapılan açıklamada, avro krizinin bu günlerde daha da belirgin hale geldiği ifade edildi.

Anket katılımcılarının yüzde 25'inden fazlasının en az bir üye ülkenin Para Birliğinden ayrılacağına inandığını belirtmesinden dolayı endeksin en son Haziran 2016'daki Brexit zamanında görülen risk seviyelerine yükseldiği aktarılan açıklamada, en muhtemel çıkış adaylarının İtalya, Fransa ve Yunanistan olarak belirlendiği kaydedildi.

Avro krizinin daha bulaşıcı hale geldiği hatırlatılan açıklamada "Bulaşma riskini ölçen endeks, krizin en yüksek olduğu 2012-2013 döneminde görülen seviyeleri aşıyor." denildi.

AA

Diğer Haberler

Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor
Guterres'ten Sudan'daki BM barış gücü tesisine yönelik saldırıya kınama
Resmi Gazete'de Bugün
Gazete manşetlerinde yeni gün...
'Anadolu Kandilleri' denilen alimler Anadolu'yu ilimle aydınlatmış, Orta Çağ Anadolu'da bilimsel bir dönem olarak yaşanmıştır.
16. Büyükelçiler Konferansı için geri sayım başladı