PİYASALAR

  • BIST 1009879.611.68%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Şerif Öter: "Sıfır gümrük yerli üretime engeldir"
Şerif Öter: "Sıfır gümrük yerli üretime engeldir"

Şerif Öter: "Sıfır gümrük yerli üretime engeldir"

Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter ithal tarım ürünlerine sıfır gümrük uygulamasının yerli tarıma engel olacagını söyledi.

A+A-

Mehmet Şerif Öter yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanlığı 23 numaralı kararnamesi ile buğday, arpa, mısır başta olmak üzere bazı tarım ürünleri için sıfır gümrük vergisiyle tarife kontenjanı açılmıştır. İthalatçı lobiye tanınan sıfır gümrük vergisi yerli üreticimizi üzmüş ve endişelendirmiştir. Çünkü yerli tarım üreticimizden tohumdan, ilaca ve mazota kadar KDV. ÖTV. gibi değişik vergiler alınmaktadır”dedi.


Mehmet Şerif Öter sözlerine şöyle devam etti:
Emperyalist ABD’nin yaptırım kararı sonrasında yaşanan aşırı döviz yükselişi halkımızın vatanseverlik duygusuyla devlet idarecilerimizin yanında yer almasını,  birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini sağlamıştır.  Şimdilik ABD’nin  ekonomimize yaptığı saldırıları boşa çıkmıştır.

Fakat bundan sonra herhangi bir yerden ekonomimize gelebilecek bu tür saldırılara ve provokasyonlara karşı güçlü bir ekonomiye ve döviz rezervine sahip olmanın  şart olduğunu ifade eden, Öter  “Bunun için  mutlaka ama mutlaka Hükümet yerli üretimi, üreticiyi ve ihracatı desteklemeli ve teşvik edici katkıları artırmalıdır.  Ama ne yazık ki 23 numaralı kararnameyle alınan vergi sıfırlama kararı neticesinde dövizimiz dışarı çıkacak, yeni hasadı başlanan birinci ürün ve üç ay sonra hasadı yapılacak olan  milyonlarca ton ikinci ürün yerli mısırımız varken, ithalatın önünün bu şekilde açılmasının kısa vadede yerli üreticiye, orta ve uzun vadede milli ekonomimize olumsuz yansımaları olacaktır. “açıklamasında bulundu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.