PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sendika Başkanlarından 'Amiral Bildirisine' Sert Tepki
Sendika Başkanlarından 'Amiral Bildirisine' Sert Tepki

Sendika Başkanlarından 'Amiral Bildirisine' Sert Tepki

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 103 emekli amiralin yayınladığı bildiriye sert tepki gösterdi.

A+A-

Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bedeli şehit kanlarıyla ödenmiş ve uluslararası anlaşmalarla tescillenmiş milli kazanımlarımızın teminatı bizatihi Türk milletinin kendisidir. T.C. Devleti, bütün kurumlarıyla dimdik ayaktadır ve ülkemize karşı oluşabilecek hasmane her türlü saldırı ve girişimi bertaraf edebilecek kudret ve kabiliyettedir. Bir grup “emekli” amiralin, sanki devlette bir zaafiyet varmışcasına ve “ayar” verircesine bildiri yayınlamaları başka emellere hizmet eder. Ayrıca demokrasi dışı bağımlılıkları andıran ve heveslendiren bu tür gereksiz çıkışlar asla masumane değildir. Anadolu, 15 Temmuz’da askeriyle, polisiyle ve siviliyle kıyama kalkmış ve devlet-millet el ele son noktayı koymuştur: Millet iradesi esastır! Bu tekaüt amiraller unutmasın ki, milletimizin her bir ferdi, ecdadımızın ve demokrasinin kazanımlarına kastedecek faillere Haddinizi Bilin diyecek şuurdadır. Bu şuurdan yoksun hadsizlere de her daim diyoruz ki: Hodri Meydan!

 

Ali Yalçın açıklamasında şunları kaydetti:

Emekli olmuş apoletli siyaset unsurları; kendini millet iradesinin üzerinde görerek parmak sallıyor, sözde bildiri ile sivil siyasete akıl, demokrasiye ve millete ayar vermeye yelteniyorlarsa Haddinizi Bilin demek vatandaşlık görevidir.

İrademizin yanında, hadsizliğin karşısındayız.

 

Kaynak: Yenikapı Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.