PİYASALAR

  • BIST 1009852.961.4%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Semavi Eyice son yolculuğuna uğurlandı
Semavi Eyice son yolculuğuna uğurlandı

Semavi Eyice son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi sanat ve kültür tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice, son yolcuğuna uğurlanıyor. Eyice, Fatih Camii haziresine defnedildi.

A+A-

Önceki gün hayatını kaybeden Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi sanat ve kültür tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice için Fatih Camii'nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. 


Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Eyice ailesi cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.


Semavi Eyice’nin kızı Gülsen Eyice gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye dünyaya çok değerli eserler bırakmış bir insan. Babam olduğu için gurur duyuyorum. Son nefesine kadar yanındaydım. Mekanı cennet olsun. Teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Eyice’nin torunu Gülüm Güven ise, “İstanbul için, dünya için Türkiye için çok kıymetli bir insandı. Çok kıymetle eserleri vardı. Umarız arkadan gelen gençlerimiz de onun eserlerinden yararlanır ve tarihimize sahip çıkmada en az onun kadar hassas olurlar.

Bugün birçok cami ve medresemizde gerçekten emekleri var. Birçoğunun kurtarılmasında büyük mücadeleleri var. Umarım bunun kıymeti bilinir. Bu vesile ile birçok eski eserimizin kurtarılmasını sağlarlar. Her kurtarılan eser büyükbabam için onur vericiydi” diye konuştu.


Eyice’nin vasiyetin yerine getirilerek Fatih Camii haziresine defnedileceğini vurgulayan Güven, “Buraya gömülmek istiyordu. Fatih’te olmak istiyordu. Büyükbabamın çocukluğunun geçtiği yerler burası. Suriçi onun için çok kıymetliydi. Biz de son arzusunu yerin getirmenin gururunu yaşıyoruz. Halil İnalcık da burada zaten. İki kıymetli insan diğer kıymetlilerin yanına yerleşiyor. Bu bizim için büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

1-042.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.