PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şehit yakınına küfür soruşturması genişliyor: 1 gözaltı
Şehit yakınına küfür soruşturması genişliyor: 1 gözaltı

Şehit yakınına küfür soruşturması genişliyor: 1 gözaltı

İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesiyle ilgili soruşturma genişliyor. Olay sırasında Türkkan'ın yanında bulunan H.T.A. gözaltına alındı.

A+A-

Şehit yakını Tahir Gümren'e tekme attığı iddia edilen H.T.A. için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı talimatı verildi. 

H.T.A. İstanbul'da gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yurdun dört bir yanındaki şehit ve gazi dernekleri Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Parlamento çatısı altında olmaması lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınına küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan'a tepki göstererek, "Bu siyasetçi müsveddesinin 'milletvekili' sıfatına ve o kutlu çatının altında bir dakika bile durmaya hakkı yoktur" açıklamasını yapmıştı. 

MHP Lideri Bahçeli'den şehit yakınına küfre tepki

Milli ve manevi değerlerin sistematik şekilde tahrip ve taciz edildiğini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de millete yönelen her hakaretin kendilerini de incitip yaralayacağını aktardı.

Bahçeli, "Açık açık söylüyorum, bir şehidimizin bacısına küfretmek soysuzluktur, şerefsizliktir, düşman dilidir. Bu edepsizlik, bu ahlaksızlık, bu kansızlık; içinde insan sevgisi, şehit saygısı, millete bağlılık ve ilahi adalet hissi olan hepimizin yüreğini dağlamıştır" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, geçtiğimiz cuma günü Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e hakaret içerikli ifadeler kullanmıştı. Başta siyasetçiler olmak üzere Türkkan'a çok sayıda tepki gelmişti.

Tepkiler üzerine özür videosu yayımlayan Türkkan, ardından İyi Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

TRTHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.