PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Şehirlerarası Seyahat Yasağı Gündemde
Şehirlerarası Seyahat Yasağı Gündemde

Şehirlerarası Seyahat Yasağı Gündemde

Yerinde karar ile beraber salgınla mücadelede yepyeni bir döneme giren Türkiye’de, ilk verilerin vaka sayılarının arttığı yönünde raporlar vermesi daha sıkı önlemleri gündeme getirdi.

A+A-

Türkiye’de geçtiğimiz hafta başlayan yerinde karar dönemi ile beraber risk gruplarına ayrılan illerde çeşitli önlemler alınmış, bazı önlemler ise kaldırılmıştı. Bu kapsamda ilk raporun ardından vaka sayılarında artış görülmesi ile beraber, daha sıkı önlemler konuşulmaya başlandı. Önlemleri artırmayı düşünen yetkililer, ilk olarak şehirler arasındaki geçişin bir süreliğine durdurulmasını gündeme getirdi. Bulaştırma oranının ve vaka sayılarının artmaya başladığı virüs tablosunda, özellikle kırmızı renkteki risk grubundaki şehirlerden diğer illere yapılan seyahatlerin önemli ölçüde artış yaşattığı tespit edildi.

17’den 26’ya Yükseldi

Kırmızı ile belirtilen çok yüksek riskli iller grubunda yer alan şehirlerin sayısı sadece 7 günde 17’den 26’ya çıktı. 14 günlük haritanın hafta sonu paylaşılması ile beraber, kırmızı olan şehirlerin daha da artması bekleniyor. Vaka sayılarındaki yükselişin sürmesini de hesaplamalara dahil eden yetkililer, iller arasındaki geçişi kısıtlamayı da düşünmeye başladı.

Risk Gruplarına Göre Seyahat Yasağı

Vaka sayılarının artış gösterdiği ve kırmızı gruba gelen illerin, daha düşük riskli bir ile seyahat edememesi yönünde çalışma düşünülüyor. İlerleyen aşamalarda, şehirlerarası geçişin yasaklanması gibi kurallar da gündeme gelebilir. Aynı zamanda ilerleyen günlerde kontrollerin sıkılaşmasının ardından Karadeniz Bölgesi’nin bir nebze de olsa rahatlayacağı da belirtildi.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.