PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık vurgunu! Vicdansız eczacı hastaların ilaçlarını sattı
Sağlık vurgunu! Vicdansız eczacı hastaların ilaçlarını sattı

Sağlık vurgunu! Vicdansız eczacı hastaların ilaçlarını sattı

Adana'da ecza deposu sahibi çiftin, hastaların üzerine gizlice kemoterapi, şeker, insülin ve alerji ilaçları yazdırdığı ortaya çıktı. SGK üzerinden 16 bin liraya alınan bir kutu ilacın 100 bin TL'ye satıldığı belirlendi.

A+A-

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, ilaç deposu sahibi olan E.B. (39) ile eşi H.B.'nin (32) 'ilaç kaçakçılığı' yaptığı istihbaratına ulaştı. Soruşturmasını derinleştiren polis, karı-kocanın çirkin tezgahını deşifre etti. Buna göre genç çiftin, kendileriyle ortak hareket eden kişiler aracılığıyla hastalara ait ilaçları kullanılmış gibi gösterip temin ederek, satışını yaptığını tespit etti.

Sahte reçeteyle temin edilen ilaçların soğuk hava zinciri olan özel ecza deposu yerine daha önce market olarak kullanılan bir dükkanda saklandığı ortaya çıktı. Isı ölçerlerle takip edilmesi gereken ilaçların rafta bekletildiği görüldü.

İlaçların zulalandığı depoda faturasız ve başkasının adına reçete edilen 35 bin kutu kemoterapi, antibiyotik, şeker, insülin ve alerji ilacı ele geçildi. Söz konusu ilaçların piyasa değerinin 15 milyon lira olduğu öğrenildi. Gözaltın alınan E.B. ve eşi H.B.'nin, emniyetteki sorgularında, "İlaçları daha önceden temin etmiştik. Araya kriz girince elden çıkartamadık ve depoda saklıyorduk" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen çift, adli kontrolle serbest kaldı.

 

Kaynak:Akşam(Soner Kan)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.