PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.290.76%
  • DOLAR32.3520.06%
  • EURO34.941-0.33%
  • STERLİN40.924-0.32%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. S-400 teslimatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!
S-400 teslimatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

S-400 teslimatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 teslimatı sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

İstanbul'da Gazete ve televizyonların Genel Yayın Müdürleriyle Vahdettin Köşkü'nde biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hava savunma sisteminin ABD'den istendiği ancak satılmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortaya çıkan tablo, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedarikinin tamamen kendi toprakları içinde ve bölgesinde barışı koruma amaçlı olduğunu göstermektedir. Biz, S-400'leri alarak savaşa hazırlanmıyoruz. Barışı ve kendi milli güvenliğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz. Savunma sanayimizi geliştirmeye yönelik diğer tüm atılımlarımızın da amacı budur. Bir şairimizin dediği gibi 'Bu mesel ile bulur cümle düvel fevzü fela, hazır ol cenge eğer ister isen sulhü sela.' Evet bizim tüm hazırlıklarımızın gayesi şu anda barışı korumaktır."

Türkiye içi siyasette ve ekonomide özellikle de savunma sanayinde güçlü olmanın bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu belirten Erdoğan, "Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Şöyle, çeyrek asır önce Bosna Hersek ve Kuveyt, daha yakın tarihte Irak, Suriye, Ukrayna, Yemen, Katar meseleleri, İsrail'in bölgedeki yayılmacılığının yol açtığı sorunlar, güçlü olunmadığında nasıl bir sonuçla karşılaşılacağına işaret ediyor. Üstelik iş sadece bu bölgenin değil. Tüm dünyanın göz bebeği bir coğrafyanın tam kalbinde bulunuyoruz. Kıyıdaki, köşedeki ülkelere yapılanlar şayet siyasi, ekonomik, askeri olarak yeteri kadar güçlü olmazsak, unutmayın, bizim başımıza geleceklerin küçük bir örneğidir. Elbette bu sözlerimle hiç kimseyi itham etmiyorum. Sadece tarihi bir hakikati güncel örneklerle dile getirmeye çalışıyorum." dedi.

AA
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.