PİYASALAR

  • BIST 10010916.170.59%
  • ALTIN2501.197-0.21%
  • DOLAR32.6640.06%
  • EURO35.373-0.47%
  • STERLİN41.857-0.46%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan Kiev'e saldırı
Rusya'dan Kiev'e saldırı

Rusya'dan Kiev'e saldırı

Rus ordusu, yine başkent Kiev'i hedef aldı. Sanayi tesislerine yönelik İHA'lar ve füzelerle saldırdı. Tesiste yangın çıktı, bazı evler yıkıldı.

A+A-

Rusya Ukrayna Savaşı da tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya Ukrayna'daki hedeflere saldırdı. Saldırı sonucu onlarca kişi yaralandı. Öte yandan ABD basını, Biden yönetiminin Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için yeni patriot sistemlerinin Ukrayna'ya gönderileceğini yazdı.

 

SANAYİ TESİSLERİ HEDEF ALINDI

Rusya'nın hedefinde Ukrayna'nın sanayi tesisi vardı. İHA ve füzelerle saldırı düzenlendi. Ukrayna ordusu, İHA ve füzelerin düşürüldüğünü açıkladı. Hava savunma sistemlerinin kritik bir rol oynadığı belirtildi. Hava saldırıları nedeniyle tesiste yangın çıktı itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına aldı. Saldırılarda en az 6 kişi yaralandı. Hedef sadece Kiev değildi. Dnipro da füze ve İHA saldırılarına maruz kaldı. Ukrayna 11 iha'nın düşürüldüğünü açıkladı. 9 evde ciddi hasar meydana geldi.

ABD YENİ PATRIOT'LARI GÖNDERECEK

Ukrayna, savaşın başından beri Batılı ülkelerden hava savunma desteği talep ediyor. ABD ve Almanya Ukrayna'ya patriot hava savunması göndermişti. O gönderilen sistemlerin Rus İHA ve füzelerin düşürülmesinde etkili olduğu belirtiliyor. Üstelik Cumhurbaşkanı Zelenskiy, son günlerde Batı'da yürüttüğü temaslarda da sık sık hava gücüne vurgu yapıyor. Zelenskiy, Batı'yı bu konuda ikna etmişe benziyor.

 

Zira ABD'li New York Times Gazetesi ise Biden yönetimini Ukrayna'ya yeni patriot sistemlerini göndereceğini yazdı. İsmi açıklanmayan iki yetkiliye göre söz konusu karar geçen hafta alındı. Bakımın ardından patriot sisteminin gelecek günlerde Ukrayna'ya gönderilebileceğini aktardılar. Bu kararın diğer müttefik ülkeleri aynısını yapmaya teşvik edebileceği belirtiliyor. Yetkililer, ABD Savunma Bakanlığı'nın bir patriot bataryasını da Polonya'ya konuşlandırabileceğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.