PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2385.073-0.22%
  • DOLAR32.23-0.03%
  • EURO34.7-0.34%
  • STERLİN40.446-0.5%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Resmi rapordaki 'sözleşmeli personel' detayı!
Resmi rapordaki 'sözleşmeli personel' detayı!

Resmi rapordaki 'sözleşmeli personel' detayı!

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 2018 tarihli “Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimi” başlıklı raporda kamuda personeline yönelik sorunlara ve çözüm önerilerine yer verildiğini görüyoruz. Bu raporda sözleşmeli personel istihdamına yönelik olarak ta bazı önerilere yer verilmiştir.

A+A-

Raporda 2023 vizyonuna ulaşabilmek için On Birinci Kalkınma Planı döneminde bir başka ifadeyle 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi gereken amaç ve hedefler ile eylem ve stratejiler uygulamada yaşanan makro ve mikro boyuttaki sorunlar da dikkate alınarak sözleşmeli personel istihdamı ile ilgili şu ifadelere yer verilmiştir.

Çalışanların statü hukukuna göre istihdam edilmesi ve sözleşmeli çalışanlar dahil kamu personelinin idari yargı rejimine tabi olması somut bireysel hedefler geliştirilmesi süreçlerini yavaşlatmaktadır. Bu ifadelerle sözleşmeli personelin de idari yargıda hakkını aramasının yanlış olduğu ifade edilmektedir.

Buna göre;

Sözleşmeli personel istihdamı yeniden yapılandırılacaktır.

Politika 11.1: Kamu yönetiminde sözleşmeli personel istihdamı yaygınlaşmaktadır.

Söz konusu personel 1978 tarihli “Esaslar”la yönetilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığında sözleşmeli istihdamının yaygınlaşmasıyla ortaya önemli sorunlar çıkacaktır. Söz konusu alanda tekil düzenlemeye gidilecek parçalı istihdam sadeleştirilecektir.

Politika 11.2: Sözleşmeli personel istihdamının yasa ile düzenlenmesi yönünde çalışmalar yapılacaktır.

Görüleceği üzere rapora göre yaygınlaşan sözleşmeli personel uygulamasının tekleştirilerek bu istihdam biçiminin kanunla düzenlenmesi gerektiği belirtilmektedir.

Kaynak: SGK Rehberi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.