PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Prens Charles karantinadan çıktı
Prens Charles karantinadan çıktı

Prens Charles karantinadan çıktı

Corona virüs testi pozitif çıkan Prens Charles karantinadan çıktı. Hastalığın hafif formuna yakalanan Prens'in iyileştiği için izolasyona son verdiği öğrenildi.

A+A-

Corona tedavisi gören Prens Charles iyileşerek karantinadan çıktı.

Geçen hafta, Galler Prensi Charles’ın corona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenilmişti. Evinde kendini karantina altına alan 71 yaşındaki Prens, 7 günlük karantina sonrası iyileşerek izolasyondan çıktı.

Eşi Camilla’nın test sonucu ise negatif çıkmıştı. Çift, aynı evde ama farklı odalarda karantinaya girmişti.

Kraliyet konutu Clarence House’tan yapılan açıklamada, “Galler Prensi’nin corona virüs test sonucu pozitif çıktı. Hafif belirtiler görüldü, onun dışında sağlık durumu iyi. Son birkaç gündür evinden çalışıyor. Cornwall Düşesi’ne de test yapıldı ancak virüse rastlanmadı. Hükümet ve sağlık çalışanlarının tavsiyeleri üzerine Prens ve Düşes İskoçya’daki evlerinde kendilerini karantinaya aldı” denilmişti. 

Öte yandan açıklamada, "Son haftalarda gerçekleştirdiği çok sayıda katılım nedeniyle Prens'in virüsü kimden kaptığını tespit etmek mümkün değil" denildi. 

Virüsün Prens Charles'a kimden bulaştığını tespit etmenin mümkün olmadığı ifade edilse de İngiliz medyası, daha önce corona virüs testlerinin pozitif çıktığı duyurulan Prens 2. Albert'in 10 Mart'ta Water Aid yardım kuruluşunun Londra'da düzenlediği yardım etkinliğinde İngiltere Veliaht Prensi Charles ile bir araya geldiğine ve el sıkıştığına dikkat çekti.

Prens Charles, 93 yaşındaki annesi Kraliçe Elizabeth ile de en son 12 Mart’ta görüşmüştü. Kraliyet yetkilileri, Kraliçe'nin durumunun iyi olduğunu bildirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.