PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Powell'dan faiz ve enflasyon mesajı
Powell'dan faiz ve enflasyon mesajı

Powell'dan faiz ve enflasyon mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz ve enflasyon konusuyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Fed faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüyor.

Gelecekteki faiz artırımlarının hızı gelecek verilere ve ekonomik görünümün gelişimine bağlı olmaya devam edecek.Kararlarımızı toplantıdan toplantıya vereceğiz.

Eğer ABD, tüm Amerikalıların faydalanacağı güçlü bir işgücü piyasası dönemin devam ettirecek ise enflasylonun aşağı getirilmesi zaruri.

"Büyüme yavaşlayacak"

Mayıs ayı için var olan verilen çekirdek enflasyonun Nisan ayındaki yüzde 4,9 seviyesine olacağını veya hafif şekilde gerileyeceğine işaret ediyorlar.

Fed'in odak noktası enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmek ve uzun vadeli enflasyon bekleyişlerini iyi bir şekilde çıpalamak.

Son veriler reel GSYH'nın cari çeyrekte toparlandığına, tüketici harcamalarının güçlü olmaya devam ettiğine işaret ediyorlar.

Finansal şartların sıkılaştırılması büyümeyi yavaşlatmaya devam edecek. Fed, düşünceleri konusunda piyasa ile mümkün olduğu kadar açık şekilde iletişime devam edecek.

Enflasyon yukarı yönlü olarak şaşırttı ve daha da şaşırtabilir, ancak Fed gelen verilere ve görünümün gelişimine göre buna yanıt vermeye devam edecek. Ekonomi daha sıkı para politikasının üstesinde gelmek için çok güçlü ve iyi konumlanmış durumda."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.