PİYASALAR

  • BIST 1008886.871.94%
  • ALTIN2238.808-0.25%
  • DOLAR32.3390.08%
  • EURO35.113-0.28%
  • STERLİN41.049-0.28%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Derya Yanık’tan Pınar Gültekin açıklaması
Bakan Derya Yanık’tan Pınar Gültekin açıklaması

Bakan Derya Yanık’tan Pınar Gültekin açıklaması

Pınar Gültekin davasında çıkan kararı istinafa taşıdıklarını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Bu karar, bir hukukçu olarak söylüyorum faili cesaretlendiren bir eylemdir" dedi.

A+A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Varilde yaktı

Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de deliller ortaya konunca bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cansız bedenini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkisindeki ormanlık alana attığını itiraf etmiş ve tutuklanmıştı.

Tepki çeken karar

Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek yok ettikleri gerekçesiyle suçlanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın yargılandığı davanın karar duruşması 20 Haziran'da Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

Mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime giderek 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatine karar vermişti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesi de Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davada verilen 23 yıl hapis cezasına itiraz etti.

“İndirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir”

Dün davaya ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kararı istinafa bakanlık olarak taşıyacaklarını duyurdu.

Yanık, “Muğla'da Pınar Gültekin’i canavarca katleden sanık hakkında verilen cezaya ‘ağır tahrik’ sebebiyle indirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz. Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır.” dedi.

İstinafa dilekçe sunuldu

Bakan Yanık, bugün de istinafa dilekçe sunduklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Pınar Gültekin davasıyla ilgili, dün itibariyle istinafa dilekçemizi verdik. Sonuna kadar süreci takip edeceğiz. Haksız tahrik uygulanmaması gerektiğini başından beri söylüyoruz. Bu davada haksız tahrik yanlış bir değerlendirmedir. Bir hukukçu olarak söylüyorum faili cesaretlendiren bir eylemdir.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.