PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Plaka sorgulamayla hasar kaydı öğrenme (tramer sorgulama)
Plaka sorgulamayla hasar kaydı öğrenme (tramer sorgulama)

Plaka sorgulamayla hasar kaydı öğrenme (tramer sorgulama)

Eğer ikinci el bir araç alacaksanız ilk yapmanız gereken alacağınız arabanın hasar kaydını öğrenmek olacaktır. Bunu yapmak için de çişitli yollar mevcuttur tramer kaydı sorgulayarak araçta daha önce kaza olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Tramer (Trafik Sigorta Bilgi Merkezi) kayıtları sigorta şirketleri tarafından tututulmaktadır. Aracınızda hasar kaydı olup olmadığını plaka sorgulayarak öğrenebilir sigorta poliçesine ve hasar kayıt, tramer bilgilerine internet üzerinden bir tuşla (üzerinize

A+A-

Alacağınız aracın plakasıyla nasıl bilgi edineceğinizi ve trammer bilgilerini nasıl öğreneceğinizi bu haberde çok farklı çok farklı şekilde bilginize sunuyoruz.

Plaka ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama ve Tramer sorgulama nasıl yapılır?

İlk olarak E-Devlet İle Hasar Kaydı Sorgulama yapabilmeniz mümkündür. Bunun için yapmanız gereken www.turkiye.gov.tr adresine girip  “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama” bölümünden aracınızın hasar bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Sunulan bu hizmeti, sadece kendi üzerinize kayıtlı olan araçlar için kullanabilirsiniz.

SMS ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama

SBM’nin (Sigorta Bilgi Merkezi) dışında Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom aboneleri de SMS yöntemiyle istedikleri araç için hasar sorgulama işlemi yapabilmektedir.

sms-plaka-sorgulama.jpg

Araç plakasını yazın ( Örn; 06abc134 ) > Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom fark etmeksizin 5664‘e gönderdiğiniz takdirde bilgiler SMS yöntemiyle gelmektedir. Tabi bunun da bir bedeli bulunmaktadır. Yaptığınız  her sorgulama başına GSM operatörleri 7 TL ücret istemektedir.

Bir kaç yıl önce hizmete giren  SMS ile araç hasar kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirmek çok basittir. Kısa mesaj (SMS) ile plaka sorgulaması yapmak için tek yapmanız gereken söz konusu aracın plakasını birleşik olarak yazdıktan sonra 5664’e göndermek. Türk Telekom, Vodafon, Turcell gibi GSM şirketi için de geçerli olan bu uygulamanın maliyeti 7 liradır. Araç sorgulama uygulaması ile yapacağınız işlemlerde aracın plakası başka bir plakayla değişmiş olsa bile, o arabanın geçmiş bilgilerine de ulaşabilmeniz mümkün.  Operatörler üzerinden Kısa mesaj yoluyla (SMS) ile araç sorgulama uygulamasında araç hasar geçmişi dışında, kaza tespit tutanağının durumu, trafik poliçesi ve vefat etmiş kişilerle ilgili hayat sigortası poliçesi bilgileri hakkında da fikir sahipi olabilirsiniz. Fakat her sorgulama türü için farklı bir ibarenin kullanılması zorunludur. O yüzden daha detaylı bilgiye ulaşmak için SBM’nin resmi web sitesine giriş yapmanız gerekebilir.

2003 yılı öncesine ait hasar tespit bilgileri sistemlerde görünmemektedir. Bu uygulamada sadece 1 defaya mahsus yapılan cam değişimleri de bulunuyor. Bunun yanında kaza tespit tutanağı sorgulamalarında ise sadece kazaya karışan tarafların karşılıklı olarak tutulan tutanakları bulunmaktadır. 

Jandarma ve polis gibi kolluk kuvvetlerinin tutanakları sistemde bulunuyor. Otomobil (araç) hasar sorgulama işlemi yoluyla aracın hangi tarihlerde kaza yaptığına, araçta değişen parçaların olup olmadığına, kazanın büyüklüğüne, kaza sonrası oluşan toplam hasar gibi konuların yanı sıra aracın kilometresini de ücretsiz olarak görebilmektesiniz. Aracın kilometre bilgileri de TÜVTÜRK üzerinden çekilmektedir. Geçmişten günümüze kilometre bilgilerini kıyaslayabilirsiniz.

Telefon ile çağrı merkezini arayak hasar kaydı öğrenme

Satın almak istediğniz aracın hasar kaydını öğrenmek için 11890 Çağrı Merkezini arayabilirsiniz. İlgili görevlilere aracınızın plakasını ve şasi numarasını ileterek hasar, değişen parça, kasko bilgileri, trafiğe çıkış tarihi gibi birçok bilgiye ulaşılması mümkündür. Turk Telekom Turkcell, Mobil, Turk Telekom Sabit ve Vodafone aboneleri için 11890 numarasının hizmet bedeli ise dakikada 3,49 lira olarak bilinmektedir. 

Araç Hasar Kaydı Sorgulamanın Önemi

Mevcut ekonomik koşullarda sıfır bir otobil almak bütçeleri sarstığı için genelllikle vatandaşlar sıfır olmayan ikinci el araçlara yönelmekte,  tam da bu noktada araç hasar kaydı sorgulama işleminin önemi ortaya çıkmaktadır. Tramer bilgileri sayesinde araç sahibi adayı, almak istediği aracın geçmiş yıllardaki hasar kaydı ile alakalı bilgilere ulaşarak, kafasındaki soru işaretleri cevaplanmış oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum