PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK'yı kökten temizleyecek operasyon sinyali
PKK'yı kökten temizleyecek operasyon sinyali

PKK'yı kökten temizleyecek operasyon sinyali

Bakan Çavuşoğlu, 'Irak Başbakanı İbadi ile görüştük. Sincar’da ve Kandil’de PKK’ya yönelik ortak operasyon yapma konusunda hemfikiriz. Sırası gelince yapacağız' dedi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, başta Zeytin Dalı Harekâtı olmak üzere gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandırdı. Çavuşoğlu özetle şunları söyledi:

“Türkiye’deki Kürtlerin de, Kuzey Irak’ta Kürtlerin de birinci düşmanı PKK. PKK orada da araziye girmek istiyor. Talaba’nin partisi ile Süleymaniye’de ve Kerkük’te bazı iş birlikleri yaptılar. Kuzey Irak’tan Suriye’nin kuzeyine, PKK ve YPG arasında geçişkenlik var. Bağdat ziyaretimizde Irak Başbakanı İbadi de bunu kabul etti. Şimdi İbadi o sınır bölgesinin tedbirini alacak. Çünkü burada PKK/YPG ciddi bir tehdit. Çünkü Irak’ın içinde bulunduğu durumdan faydalanarak Sincar’a yerleşti. İbadi, ‘O sınırı kapatmak için gerekli tedbirleri alıyorum’ dedi. Sincar’da ve Kandil’de PKK’ya operasyon yapma konusunda hemfikiriz. Bunu da zamanı geldiği zaman başlatacağız.

HİÇBİR SİVİL ÖLMEDİ

Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı gibi ilerliyor. Bu operasyonu başlatırken her boyutuyla hazırlıklarımız yaptık. İnsani boyutunu da ihmal etmedik. Siviller konusunda çadırlar kuruyoruz. AFAD, Kızılay bölgede, insani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bugüne kadar kuruduğumuz çadırlarda yaklaşık 6-7 bin kişinin barınabileceği bir kapasiteye ulaştık. Diplomasi ve hukuki boyutunu da hiç ihmal etmedik. Uluslararası hukuka uygun bir şekilde operasyonu yürütüyoruz. Şu ana kadar operasyon da hiçbir sivil hayatını kaybetmedi. Bu, bize siviller konusunda hatırlatmalar yapmaya çalışan ülkelere de bir derstir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.