PİYASALAR

  • BIST 10010173.420%
  • ALTIN2448.970.12%
  • DOLAR32.2740.02%
  • EURO34.9170.08%
  • STERLİN40.6370.09%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK'nın kış yapılanmasına darbe
PKK'nın kış yapılanmasına darbe

PKK'nın kış yapılanmasına darbe

Diyarbakır'da Lice ve Hani'ye bağlı 15 köy ve bağlı 22 mezrada uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi. PKK'nın kış yapılanması için hazırladığı sığınaklar imha edildi.

A+A-

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Lice ve Hani sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları, uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenlendi.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivillerin zarar görmemesi amacıyla Hani'ye bağlı Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Serenköy ve Uzunlar köyleri ile Başaklı, Güzelce, Taşburun, Karapilyari, Mezartarlası, Sıraevler, Horsel, Çay, Damlatepe, Uysal, Aşağı Turalı ve Gürbulak mezraları, Lice'ye bağlı Şenlik, Birlik, Abalı, Erginköy, Tuzlaköy, Çeper, Daralan ve Duruköy köyleri ile Elmadere, Ağılçık, Akçapınar, Ayaz, Şakan, Boyluca, Dahlık, Alikahya, Hacımusabey ve Kutlamış mezralarında 2 Aralık'ta saat 06.00'dan itibaren duyurulan yasak kararı saat 24.00 itibarıyla kaldırıldı.

PKK'lı teröristlere ait 3 katlı 5 odalı sığınak bulundu

Operasyonda biri 3 katlı, 5 odalı olmak üzere 4 kış sığınağı, 6 doğal mağara kullanılamaz hale getirildi. Sığınaklarda, 2 büyük tüp, küçük tüp, pil bloğu, teröristlerce kullanılan motosiklet, 3 ruhsatsız av tüfeği, termal şemsiye, ocak, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.