PİYASALAR

  • BIST 10010055.98-1.59%
  • ALTIN2420.6580.19%
  • DOLAR32.2930.25%
  • EURO34.7640.34%
  • STERLİN40.4780.52%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özhaseki, “10 gün içinde açıklayacağız” diyerek duyurdu
Özhaseki, “10 gün içinde açıklayacağız” diyerek duyurdu

Özhaseki, “10 gün içinde açıklayacağız” diyerek duyurdu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacaklarını söyledi.

A+A-

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Özhaseki, Kabine toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptığını belirtti. Özhaseki 4 Aralık'ta Bursa'da meydana gelen, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen 5, 1 büyüklüğündeki deprem ile deprem gerçeğini unutmamak gerektiğini vurguladı.

"DEPREMDE YIKILAN ŞEHİRLER DAHA GÜÇLÜ AYAĞA KALDIRILACAK"

Bir yandan olası depremlere yönelik tedbir çalışmalarını hızlandırdıklarını bir yandan da asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat deprem konutlarının da hızla hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Özhaseki, depremde yıkılan şehirlerin yeniden eskisinden daha güçlü olarak ayağa kaldırılacağını söyledi.

"TÜM ŞEHİRLERİMİZİ ÇOK SAĞLAM VE GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

İstanbul'u olası Marmara depremine hazırlama konusunda da yoğun mesai yaptıklarını belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Marmara'yı ve İstanbul'u depreme en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Plan ve projelerimiz hazır. İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu yenileyeceğiz. Kısacası afet bölgesinin ihyası ile Marmara'nın ve İstanbul'un depreme hazırlığına odaklandık. İstanbul'u, Marmara'yı ve diğer tüm şehirlerimizi, atacağımız adımlarla çok daha sağlam ve güvenli hale getireceğiz."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu da Kentsel Dönüşüm Yasası'ndaki 50+1 formülünün, dönüşümü hızlandıracağını vurgulayarak, yasanın, İstanbul'u deprem başta olmak üzere, afetlere karşı hazır hale getirme noktasında büyük kolaylık sunacağını aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.