PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2507.3710.94%
  • DOLAR32.5760.12%
  • EURO34.7720.16%
  • STERLİN40.315-0.73%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi Nedir?
ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi Nedir?

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi Nedir?

Adayların ÖSYM sınav başvuru işlemlerinde bir hayli zorlandıkları bazense oluşan yoğunluktan dolayı zor durumda kaldığı ödeme işlemlerine ÖSYM'den büyük kolaylık geldi. Adaylar artık banka sıralarında, ATM kuyruklarında beklemeyecek. İşte haberin ayrıntıları..

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından öğrencilere ödeme konusunda kolaylık sağlayacak alternatif ödeme sistemi ÖSYM kartlı ödeme sistemi ile adaylar banka şubelerinde uzun kuyruklar beklemeden kolaylıkla halledebilecek. Peki ya Öğrencilere ödeme konusunda büyük kolaylık sağlayan ÖSYM kartlı ödeme sistemi hakkında bilmeniz gerekenler.

osym-kartla-odeme-sistemi.png

ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi Nedir?

ÖSYM’nin sınavlara katılacak olan adaylarına sağladığı kolaylık olarak bilinen kartlı ödeme sistemi, öğrencilerin sınav öncesi gereken işlemleri tamamlaması için ödeme yapması gereken banka şubelerinde uzunca sıralar ve kuyruklarda beklemeden internet üzerinden kolaylıkla sınav ödemelerini gerçekleştirebileceği sistemin adı olarak adlandırılmaktadır.

Adaylar ÖSYM’nin resmi site adresini ziyaret ederek ödeme yöntemleri arasında sunulan banka adresini tercih etmesinin ardından istenilen sınav ödeme meblasını belirtilen adrese gönderilmesi ile tamamlanmaktadır. ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ Adayların Sınav Ücretlerini Kredi Kartı İle Ödeme” başlığında yer alan açıklama;

ÖSYM tarafından adayların sınav ücretlerini ödemelerinde kolaylık sağlamak üzere yeni bir uygulama hayata geçirilecektir. Sınava başvuracak adaylar sınav ücretlerini kredi kartları ile ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan “Ödemeler” alanından banka şubelerine gitmeden ödeyebileceklerdir.

ÖSYM kartlı ödeme sistemi tüm güvenlik önlemleri alınarak uygulamaya konulmuştur. Adaylar bu sistem üzerinde güvenli bir şekilde sınav ödemelerini gerçekleştirebilirler. İlgili sınav kılavuzunda belirtildiği gibi, adaylar sınav ücretini gerçekleştirdikten sonra başvuru işlemlerini bir başvuru merkezi aracılığı ile veya ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapmaları gerekmektedir.

osym-kartla-odeme-sistemi1.jpg

Güvenilir Mi?

ÖSYM kartlı sistemi tamamen adayların kolaylığı için hayata geçirilecek olan bir sistemdir. Hal böye olunca bankalara adayın gerekli meblayı kolaylıkla yatırması da mümkün kılınacak. Daha önceleri sizlerin de hatırladığı bir çok aday banka sıralarında, ATM kuyruklarında saatlerce hatta meydana gelen arızalanmalardan dolayı aksamalar ile yoruluyor, vakit harcıyordu. Tüm bu banka yüklenmelerine karşı adayların mobil cihazlar üzerinden dahi kolaylıkla gerçekleştirebileceği ÖSYM kartlı ödeme sistemi ile hiçbir yere gidip para yatırmanıza gerek yok. ÖSYM’nin resmi adresine giriş yaparak aday başvuru işlemlerinde yer alan ilgili sınav ödeme miktarını belirtilen adrese göndermeniz yeterli olacak. Yapacağınız işlemler tamamen ÖSYM tarafından denetlenmekte olup resmi adres üzerinden gerçekleştirmeniz halinde hiçbir sorun, güvensizlik yada tehlike arz etmemektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.