PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ortaokul öğrencilerinden çevre dostu kalem!
Ortaokul öğrencilerinden çevre dostu kalem!

Ortaokul öğrencilerinden çevre dostu kalem!

Üsküdar SEV Ortaokulu öğrencileri, NASA’nın uzay üssündeki görevlilerinin 3 boyutlu yazıcı ile gerekli malzemeleri üretmelerinden esinlenerek, akıllı tahtalarda kullanılan kalemleri kendileri ürettiler. Kalem organik plastikten yapıldığı için çevre dostu özelliği de taşıyor.

A+A-

Milliyet'in haberine göre, öğrenciler, sınıflarda bulunan ve akıllı tahtalarda yazı yazmada kullanılan kalemlerin her ay belli bir miktarda çeşitli nedenlerle bozulduğunu veya kaybolduğunu, sürekli yeni kalem setleri alınması gerektiğini tespit ettiler.

Bu sorunun çözümü için yenilikçi bir yaklaşım geliştiren öğrenciler, NASA’nın uyguladığı yöntemle örnek bir proje hayata geçirdiler.

Öğrenciler de bu uygulamadan esinlenerek, akıllı tahta kalemleri kendileri üretmeye karar verdi.

Maker Kulübü öğrencileri, STEM atölyesinde 3 boyutlu yazıcı ile ürettikleri kalemleri sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başardılar.

Aynı zamanda Üsküdar SEV’in eko-okul olması nedeniyle; kalemler, sağlığı zararlı plastik malzemeden değil, doğal bir 3 boyutlu yazıcı malzemesi olan organik plastik denilen PLA maddesi ile üretildi.

Öğrenciler, örnek projeleri sayesinde, hem çevre dostu bir kalem ürettiler hem de kalem tasarrufuyla okul bütçesine katkı sağlamış oldular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.