PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Okul sıralarında antrenman yapıp Avrupa şampiyonu oldu
Okul sıralarında antrenman yapıp Avrupa şampiyonu oldu

Okul sıralarında antrenman yapıp Avrupa şampiyonu oldu

Türk Milli Takımı adına yarışan 15 yaşındaki Tuğba Yıldırım, Yıldızlar Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda birinciliği elde etti

A+A-

Yunanistan’da yapılan Yıldızlar Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda birinci olan milli sporcu Tuğba Yıldırım, aynı başarıyı Romanya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda da tekrarlamak istiyor.

Eskişehir’de bir lisenin 9. sınıfında öğrenimini sürdüren 15 yaşındaki milli sporcu, babasıyla mutfak masasında, arkadaşlarıyla okul sıralarında yaptığı bilek güreşi antrenmanları sayesinde 14-23 Mayıs’ta Yunanistan’ın Loutraki şehrinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’nda sağ kolda birincilik, sol kolda ise ikincilik elde ederek Türkiye’ye döndü.

Yıldırım, bu sene ekim ayında Romanya’da yapılacak Dünya Şampiyonası için çalışmalarına ara vermeden başladığını aktardı.

AİLESİNİN GURUR KAYNAĞI

Baba Yusuf Yıldırım da kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

Yıldırım, “Erkekler bilek güreşi yapınca ‘olabilir’ diyoruz fakat kızlarda şaşırıyoruz. Ben de şaşırdım. Kızımın buralara geleceğini tahmin etmemiştim. Bizi gururlandırdı. Artık ondan beklentimiz dünya şampiyonu olması. En kötü birinci olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.