PİYASALAR

  • BIST 1009885.191.73%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğretmen yokluğu sınıf tekrarı yaptıracak
Öğretmen yokluğu sınıf tekrarı yaptıracak

Öğretmen yokluğu sınıf tekrarı yaptıracak

Zehra-Asım Ülker Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ilk yarıda öğretmen olmadığı için Almanca dersini alamadı. Okul müdürü, “Ücretli öğretmen bile bulamadık” dedi.

A+A-

İstanbul Ümraniye’deki Zehra-Asım Ülker Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 öğretim döneminde birçok öğrenci, birinci dönemde okulda Almanca öğretmeni olmaması nedeniyle eğitim alamadı. Öğrenciler, ikinci dönemde okul yönetimi tarafından bulunan ve branşı Almanca olmayan bir öğretmenle ders işledi. Öğrencilerden birçoğunun ise dönem sonunda karnesinde sınıf tekrarı ibaresi yer aldı. BirGün’ün sorularını yanıtlayan Zehra-Asım Ülker Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Turhan, ilk dönem için atanan veya ücretli öğretmen bulamadıklarını belirtti.

Sorunlar kronik

Okulda yaşanan sorunların artık kronik bir hal aldığını belirten bir veli, “Çocuğumun karnesinde sınıf tekrarı ibaresi yer aldı. Birçok öğrenci bu durum nedeniyle mağdur oldu. Çocuklar Almanca dersini göremedikleri için 2’nci dönem sınav puanları düşük oldu. Okulda sadece disiplin nedeniyle yaşanan sorunlarda yönetim tarafından çağırılıyoruz. Ancak, veliler olarak böyle bir sorun yaşandığı hakkında bilgilendirilmedik” dedi.

Pandemi dönemi nedeniyle öğrencilerin eğitiminde pek çok sorun yaşandığını aktaran veli, “Verimli eğitim alamadılar. Çocuğumun birinci dönem not ortalaması 51, ikinci dönem not ortalaması 50 ancak dönem sonu not ortalaması 49,50. Çocuğum için ‘Açık öğretim lisesine gider, kredisini toplayınca örgüne döner’ dediler. Ancak örgünde kaliteli eğitim alamayan bir çocuk açık öğretimde nasıl kaliteli eğitim alacak?” diye sordu.

Zehra-Asım Ülker Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Turhan ise şu ifadeleri kullandı: “Öğretmen bulamadık. Atamayı bırakın, söz konusu branşta ücretli öğretmen bile yok. Aramalarımız sonucunda ise ikinci dönem için farklı branşta olan bir öğretmen ile ikinci dönem ders işledik.” Öğrencilerin dönem sonu not ortalamalarına birinci dönemin Almanca dersinin dahil edilmediğini belirten Turhan şunları söyledi: “ikinci dönem ders aldılar ve karnede Almanca dersi için sadece ikinci dönemin ortalaması alındı çünkü birinci dönem bu ders işlenemedi. Karnede dönem sonu ortalaması ağırlıklı ders notu olarak hesaplanıyor. Velinin baktığı aritmetik ortalama. Bizim ortalamalara herhangi bir müdahalemiz yok.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.