PİYASALAR

  • BIST 10010319.961.59%
  • ALTIN2464.337-0.28%
  • DOLAR32.2060.1%
  • EURO35.1090.1%
  • STERLİN40.890.17%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Normalleşme Haritasında Durumlar Nasıl Olacak?
Normalleşme Haritasında Durumlar Nasıl Olacak?

Normalleşme Haritasında Durumlar Nasıl Olacak?

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs yoğunluğunu renklerle ifade eden bir harita yayınlamış ve haritadaki iller risk oranlarına göre değerlendirilerek normalleşme kuralları belirlenmişti.

A+A-

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, haritalandırma uygulamasında illerşn en düşük riski temsil eden mavi renkten en yüksek riski temsil eden kırmızı renge dönmesi halinde uygulanacak olan tedbirlerde değişim yapılabileceğini açıkladı.

Yeni Tedbirler Gelebilir

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’In yapmış olduğu açıklamaya göre, bir ilin en düşük riski temsil eden mavi renkten, en yüksek riski temsil eden kırmızı renge dönüşmesi halinde hafta sonu 2 gün dışarı çıkma izninin 1 güne düşürülebileceğini söyledi. Hatta, ilde vaka sayısında çok hızlı bir artışın tespit edilmesi durumunda İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla hafta sonu tamamen yasak gelebilir. Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yerinde karar algoritmasında 4 önemli karar olduğunun altını çizerek bi 4 kriterin illerdeki duruma bağlı olarak düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak adlandırıldığını söyledi. Prof. Dr. İlhan, bu 4 kriteri açıklayarak vatandaşların bulundukları illerde risk düzeyini düşürmeleri için gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini, mavi ve sarı renk olan illerde bulunan vatandaşların ise risk düzeyinde artış yaratılmaması için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladu. Prof. Dr. İlhan, bu konuda sadece vatandaşların değil, işletçe sahipleri ve yöneticilerin de aynı şekilde çaba ve hassasiyetle davranması gerektiğinin önemini vurguladı. Tüm illerin vaka sayısını düşürme konusunda elinden geleni yapması gerektiğine değinen İlhan, vatandaşların ve işletme sahiplerinin bu konuya duyarlı olması gerektiği çağrışımında bulundu.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.