PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Nişan yemeğinden 135 kişi zehirlendi
Nişan yemeğinden 135 kişi zehirlendi

Nişan yemeğinden 135 kişi zehirlendi

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 135 kişi zehirlendi. Olay (nişan yemeği) gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındığı belirtildi. Verilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Armağan köyünde düzenlenen nişanda misafirlere tavuk, sarma ve pilav ikram edildi. Nişan yemeğinden yiyen bazı kişilerde bir süre sonra kusma, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleri farkedildi. Kentteki çeşitli hastanelere başvuran 135 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındığı açıklandı.

A+A-

Bu kişilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. 
Zehirlenme olayı ile ilgili soruşturma başlatılırken, nişanda dağıtılan yemeklerden numune alınması ve incelenmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve ilgili sağlık kuruluşlarına bilgi verildiği söylenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ardeşen ilçesindeki düğün zehirlenmesi şüphesiyle  Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe,konuya ilişkin açıklama yaptı. Rize İl Sağlık Müdürü Tepe, açıklamasında hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Olayı adli vaka olarak ele aldıklarını belirten Tepe, açıklamasında şu açıklamalarında bulundu:

“Toplamda 110 vatandaşımızın yatarak tedavisi devam ediyor. Diğer hastalarımız ayakta tedavi edilip evlerine gönderildi. An itibariyle seyrek olarak hastanelerimize başvurular devam ediyor. Durumu çok ciddi olan kimse yok. Bir hastamızın şikayeti şiddetli olduğu için vatandaşımızı Çayeli Devlet Hastanemizden Rize Devlet Hastanemize gönderdik. Hastalarımız ağırlıklı olarak Kaçkar Devlet Hastanemize başvurdu. Düğünde tavuk ve pilav dağıtıldı. Şüphemiz şu anlık tavuktan olduğundan yanadır. Konuyu Adli vaka olarak ele alıyoruz. Gerekli incelemeleri yapıyoruz.”

acil servis iha.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.