PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050%
  • DOLAR32.1990%
  • EURO34.8980%
  • STERLİN40.770%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Mutasyonlu Virüs Hangi Yaş Gruplarını Etkiliyor?
Mutasyonlu Virüs Hangi Yaş Gruplarını Etkiliyor?

Mutasyonlu Virüs Hangi Yaş Gruplarını Etkiliyor?

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve bir seneden bu yana tüm dünyanın baş etmeye çalıştığı yeni tip koronavirüs salgınında, mutasyona uğrayan virüs de fazlasıyla endişe yarattı.

A+A-

ler aldı ve yasaklar getirmeye başladı. Bu kapsamda Türkiye’de de birçok farklı karar alınırken, bugünlerde hafta içi kısmı, hafta sonu ise detaylı sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Fakat Aralık ayında tespit edilen ve B.1.1.7 adı verilen mutasyonlu virüs ile ilgili olarak da araştırmalar yapılıyor. Son araştırmalar, yaş gruplarına göre virüsün etkilerini ortaya koyuyor.

0-9 Yaş Arası En Çok Etkilenenler

İngiltere merkezli yapılan araştırmada, yeni mutasyonlu virüsten en çok etkilenen yaş grubu yeni doğan ve 9 yaş grubu oldu. Küçük bireylere yönelik etkilerin çok daha fazla olduğu ortaya çıkarken, ilerleyen yaşlara göre etkilerin azaldığı da net bir biçimde görülmüş oldu.

20-29 ve 50 Yaş Üstü Az Etkileniyor

Araştırma kapsamında yeni doğan ve 9 yaş grubundaki çocukların virüsten fazlasıyla etkilenmesinin yanı sıra, şaşırtıcı biçimde 50 yaş üstü verileri de dikkat çekti. Yeni tip koronavirüsün ilerleyen yaş gruplarında daha büyük zorluklar yaşattığı bilinirken, 50 yaş grubu ve 20-29 yaş grubu, mutasyonlu virüsten diğer yaşlara göre daha az etkilendi.

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.