PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. MÜSİAD öncülüğünde İstanbul'da 100 Yılın Etkinliği Zirvesi: Türkiye ile Azerbaycan'ın ticari ilişkileri daha da geliştirilecek
MÜSİAD öncülüğünde İstanbul'da 100 Yılın Etkinliği Zirvesi: Türkiye ile Azerbaycan'ın ticari ilişkileri daha da geliştirilecek

MÜSİAD öncülüğünde İstanbul'da 100 Yılın Etkinliği Zirvesi: Türkiye ile Azerbaycan'ın ticari ilişkileri daha da geliştirilecek

'Tek Millet, İki Devlet' anlayışıyla dostluğu ve kardeşliği her geçen gün güçlendiren Türkiye ile Azerbaycan arasındaki "İş Dünyası Yüzyılın Zirvesi" isimli program İstanbul'da düzenlendi. MÜSİAD Azerbaycan öncülüğünde MÜSİAD'ın İstanbul'daki genel merkezinde düzenlenen zirve ile iki kardeş ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi amaçlanıyor.

A+A-

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki "İş Dünyası Yüzyılın Zirvesi" isimli program İstanbul'da düzenlendi. MÜSİAD Azerbaycan öncülüğünde düzenlenen zirve ile iki kardeş ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi amaçlanıyor.

 

MÜSİAD Azerbaycan öncülüğünde İstanbul'da "İş Dünyası Yüzyılın Zirvesi" isimli program düzenlendi. Zirvede Azerbaycan Eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 100. doğum yılı kapsamında "100 yılın etkinliği" teması işlendi.

"Azerbaycan'dan gelen heyeti MÜSİAD'da misafir ediyoruz"

Zirveye ilişkin değerlendirmede bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı şu ifadeleri kullandı:

"Bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen heyeti MÜSİAD'da misafir ediyoruz. Sabah iki oturumlu bir panel düzenlendik. Öğleden sonra da 'we to we' görüşmeleri devam edecek. Bugünkü etkinlik Yüzyılın Zirvesi. Türk ve Azerbaycan İş Adamları Yüzyılın Zirvesi adı altında bir etkinlik organize ettik. Azerbaycan'dan 70 iş adamı kardeşimizi misafir ediyoruz ki bunların 50 tanesi stant katılım gösterdiler. Biraz evvel de stantlarını gezdik. Gıda sektöründen ambalaj sektörüne; eğitim sektöründen mobilya sektörüne kadar birçok iş adamımız stantlarıyla, kataloglarıyla MÜSİAD'ımıza teşrif ettiler."

"Forum iş adamları için hayırlı ve bereketli olacak"

MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen zirvede Azerbaycan ve Türk iş dünyasından önemli isimler bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin masaya yatırıldığı zirve hakkında Azerbaycan Büyük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ajansı (KOBİA) Başkanı Orhan Memmedov da değerlendirmede bulundu.

Zirvenin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı çerçevesinde düzenlendiğini de ifade eden Memmedov, forumun iş adamları için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Memmedov yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bildiğiniz gibi hem Haydar Aliyev'in 100. doğum yılı kapsamında hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı çerçevesinde biz iş dünyası Yüzyılın Zirvesi Forumu'nu gerçekleştiriyoruz. Hem KOBİA olarak hem MÜSİAD olarak birlikte gerçekleştirdiğimiz forum umarız ki iş adamları için hayırlı ve bereketli olacak.

Albayrak Grubu'na plaket verildi

Türkiye ile Azerbaycan 30 yılı aşkın bir süredir 'Tek Millet, İki Devlet' anlayışıyla dostluğu ve kardeşliği her geçen gün güçlendiriyor. Bu birlikteliğin sonucu olarak düzenlenen zirve kapsamında gerçekleştirilen panellerin ardından zirveye katkı sunanlara teşekkür plaketi takdim edildi. Albayrak Grubu adına teşekkür plaketini, Albayrak Medya Grubu'na bağlı tvnet televizyon muhabiri Elif Yeşilalioğlu aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.