PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mülakat kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den milyonların merak ettiği açıklama!
Mülakat kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den milyonların merak ettiği açıklama!

Mülakat kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den milyonların merak ettiği açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "Mülakatın kaldırılması gündemimizde yok" ifadelerini kullandı. Peki 20 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman yapılacak? Hangi branşlarda öğretmen ataması yapılacak? İşte detaylar...

A+A-

ÖĞRETMENE ŞİDDET

Öğretmene şiddete cezanın artırılması hakkında açıklamada bulunan Bakan Tekin, “Hapis cezalarının artırılması, erteleme taleplerinin reddedilmesi, özel okullardaki öğretmen arkadaşlarımızın aynı şekilde koruma altına alınması gibi yasal düzenleme yapılacak. Şunun altının çizilmesi lazım; bu konular salt yasal düzenlemeler ile çözülebilecek konular değil. Hep beraber toplumsal farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Sektördeki bütün paydaşlarımız, toplumun bütün katmanları ile farkındalık oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gelecek hafta Milli Eğitim Komisyonu’nun gündemine geleceğini belirten Tekin, TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesini komisyondaki tartışmaların seyrinin belirleyeceğini kaydetti.

MÜLAKAT KALDIRILACAK MI?

Öğretmen atamalarında mülakatın tamamen kaldırılmasının gündemde olmadığını dile getiren Bakan Tekin, “Öğretmen arkadaşlarımızın atanmasında şu anki mevcut duruma göre mülakat yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50’ye düşürüyoruz. İlginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar, yüzde 100 mülakat etkili olsun diyorlar. Biz yönetmeliğimizi yayınladık. Süreci ona göre işleteceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin 20-31 Mayıs'ta alınacağını, adayların gireceği sözlü sınavların 1 Temmuz'dan itibaren başlayacağını bildirdi.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

MEB tarafından yayınlanacak olan başvuru kılavuzu ile başvurular alınacak. 20 bin öğretmen atama başvuruları MEBBİS ekranından gerçekleşecek. 

BAŞVURU TAKVİMİ İÇİN GÖZLER MEB'DE

20 Mayıs'ta başvuru takvimi açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın personel.meb.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak başvuru kılavuzu ile öğretmen atama başvuruları yayınlanacak.

KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIMLARI BELLİ OLDU

Branş bazında kontenjan dağılımları belirlenerek 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin süreç açıklandı.

Buna göre sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20- 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak.

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1.594, İngilizce 968.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.