PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Muhalefetin bir projesi var o da Türkiye’yi eski sisteme döndürmek"
"Muhalefetin bir projesi var o da Türkiye’yi eski sisteme döndürmek"

"Muhalefetin bir projesi var o da Türkiye’yi eski sisteme döndürmek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin bir projesi var o da Türkiye’yi eski sisteme döndürmek. Türkiye'yi eski sisteme geri döndürmek milletimizin 16 Nisan'daki tercihine saygısızlıktır." dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

-24 Haziran seçimleriyle ilgili seçim takvimi hem YSK, hem de kendi partimiz bakımından şu anda işliyor. Cumhurbaşkanı adayları artık büyük ölçüde belli olmuş durumda. Milletvekili adaylık süreçleri de devam ediyor. Adaylarımızın değerlendirmeleri komisyonumuzda başladı. 

-Ana muhalefet partisinin genel başkanı her nedense cumhurbaşkanı adayı olmayı istemedi. CHP kongrelerinde genel başkanlık için aday olan ama bir türlü seçilemeyen bir ismi Cumhurbaşkanlığı için önerdiler.

-Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayını tanıtırken ki hali, ifadeleri, mimikleri bu konuda bakışını çok açık bir şekilde ortaya koydu.

-Seçim kampanyasında CHP’nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız, onu bilemiyoruz.

-Dün 15 milletvekilini ağlata ağlata başka bir partiye nöbete göndermişlerdi. Şimdi de seçmenlerine başka partilerin cumhurbaşkanı adayları için seçim kurullarında görev çıkartmışlar. Bunu da demokrasiyle açıklıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde siyaset mühendisliği hesapları için milletvekili ve seçmen pazarlamak demokrasinin kuralları içinde yoktur. Korkarım bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider.

-CHP seçim kampanyası boyunca yaptıklarının hesabını milletimize verecek.

Geçtiğimiz 16 yıla ilişkin en büyük hayıflanmam; şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımızdır. Hizmet yarışını da, siyaset yarışını da hep kendimizle yapmaya çalıştık. Çalıştık, kendi projelerimizi üzerine çıkmak için uğraştık.

-Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı haklarını vermek lazım çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar.

-Biz bugüne kadar hep değişimden, yenilikten ve gelişimden yana olduk, icraatlarımızı da hep buna göre yaptık.

-Birisi Çankaya’da yatacakmış bir diğeri de Külliye’yi gençlere tahsis edecekmiş. Böyle politika olur mu? Millet neyi yıkacağınızı değil neyi yapacağınızı bekliyor.

-Biz ne kadar çok cumhurbaşkanı adayı ile yarışırsak o kadar memnun oluruz. Demokrasinin güzelliği burada.

-Muhalefetin bir projesi var o da Türkiye’yi eski sisteme döndürmek. Türkiye'yi eski sisteme geri döndürmekmilletimizin 16 Nisan'daki tercihine saygısızlıktır.

-AK Parti Türkiye’de yüksek hızda tren hatları yaptı, modernize etti. Siz yeniden kara trene mi döneceksiniz? AK Parti Türkiye’yi 16 yılda 3,5 kat büyüttü. Siz yeniden küçültecek misiniz? AK Parti savunma sanayiinde dışa bağımlılıktan kurtarma yönünde çok büyük adımlar attı. Siz İHA’ları, SİHA’ları, tüfekleri, tankları, topları geçmişiniz gibi toprağa mı gömeceksiniz?

-Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4423 oldu.

ayrıntılar geliyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.