PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2491.0620.29%
  • DOLAR32.4590.22%
  • EURO34.4680.5%
  • STERLİN40.3490%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Mucizevi mor meyveler
Mucizevi mor meyveler

Mucizevi mor meyveler

Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç, mor meyvelerin sağlık saçtığını söylüyor.

A+A-

Saraç, mor meyvelerin oldukça yüksek antioksidan kapasiteleriyle sağlık saçtıklarını belirterek, Karadut, ahududu, yabanmersini, kızılcık gibi mor ve kırmızı renkli meyveler küçük boyutlarına karşın oldukça yüksek antioksidan kapasiteleriyle adeta sağlık saçıyor. İçeriğindeki C vitamini sayesinde cildi ve saçları güzelleştiren, gözleri güçlendiren bu meyveler, ayrıca kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığa karşı da vücudu bir kalkan gibi koruyor.

cccc.jpg

 

Hastalıklara karşı direnci artırıyor

Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç'ın Vitaronia'nın elde edildiği yeni nesil yaşam meyvesi Aronya'nın sırlarını şöyle anlatıyor: Aronya, çalı benzeri, 3-4 metre kadar büyüyen, mor üzümsü meyveleri olan ve yüksek oranda antioksidan içeren bir meyve. Amerika Kızılderilileri tarafından yüzlerce yıl öğünlerinde, çetin kış şartlarında hastalıklara karşı dirençli olmak ve sağlıklı yaşamak amacıyla kullanılmıştır. Zamanla dünyaya yayılmış olan Aronya, besin içeriği ve faydaları nedeniyle sağlıklı yaşam ve lezzet konularına özel önem veren Avrupa'da popüler hale gelmiştir.

Aronya, doğal bir meyvedir. Stres, çevre kirliliği ve günlük yaşam aktivitelerinin vücudumuzda ürettiği hücrelere zarar veren serbest radikaller ile mücadele eden antioksidan polifenolik doğal karışımını içerir. Amerikan Milli Tıp Kütüphanesi tarafından yayınlanan çalışmaya göre bu antioksidanlar arasında yer alan antosiyaninlerin bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, kronik inflamasyon ve karaciğer fonksiyon gibi oksidatif strese bağlı hastalıklarla mücadeleye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.