PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mucize kurtuluş! Anne ve oğlu 12 saat sonra kurtarıldı!
Mucize kurtuluş! Anne ve oğlu 12 saat sonra kurtarıldı!

Mucize kurtuluş! Anne ve oğlu 12 saat sonra kurtarıldı!

Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında biri kent merkezinde, ikisi Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere üç kişi daha enkaz altından kurtarıldı.

A+A-

Elazğı'da merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bu sabah saatlerinde bir kadın vatandaşımız arama kurtarma ekiplerinin büyük çabasıyla enkaz altından kurtarıldı.
Depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki bir çocuk enkaz altından çıkarılmış ayrıca gece saatlerinde hamile bir kadın vatandaş daha enkaz altından çıkarılmıştı.

Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak No:9'da bulunan 28 daireli 4 katlı bina da çöktü. Binadan ilk aşamada arama kurtarma ekipleri 14 yaralıyı çıkararak hastaneye ulaştırdı.

5 saat sonra enkazdan 12 yaşındaki çocuk çıkarıldı

Arama kurtarma ekipleri Dilek Apartmanında yaptığı çalışmada enkaz altında 12 yaşındaki bir çocuğa ulaştı. Kapının üzerine düşmesi sonucu enkazda sıkıştığı belirlenen çocuk ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Depremden 5 saat sonra çıkarılan yaralı çocuk ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

11. saatte bir mucize daha

Elazığ merkez Mustafapaşa mahallesindeki 5 katlı apartmanda, depremin 11. saatinde Gülsüm İ. isimli vatandaş ekipler tarafından sağ olarak çıkarıldı. AFAD, itfaiye ve jandarma arama kurtarma ekipleri binada göçük altında bulunan diğer vatandaşlara ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

2 kişi daha kurtarıldı

AFAD'dan gelen son bilgilere göre biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişinin daha enkaz altından kurtarıldığı öğrenildi.

12 saat sonra sevindiren haber

Afet bölgesinden yapılan açıklamada Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde enkaz altından 12 saat sonra bir anne ve oğlu sağ salim kurtarıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sessizlik uyarısı

Binaların birbirine girdiği enkazların olduğunu anlatan Süleyman Soylu, daha önce 2 kişinin sağ çıkartıldığı noktada bir ses daha duyulduğunu ve çalışmaların burada yoğunlaştırıldığını ifade etti.

Soylu, ses alınabilmesi için herkesin sessizliğe dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Arama kurtartma ekipleri olarak hem soğuktan hem yorgunluktan sürekli olarak değişiyorlar. Hem de teknik ekipler binaların statiği olsun diğer durumları olsun onları değerlendirerek nereden binalara girecekleri konusunda çalışma yapıyorlar. İnşallah enkazın altındakilerin sağ salim kurtarılmalarını bekliyoruz. Hem çalışıyor hem dua ediyoruz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.