PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Mucize eseri kurtulduğu uçak kazasını unutamıyor
Mucize eseri kurtulduğu uçak kazasını unutamıyor

Mucize eseri kurtulduğu uçak kazasını unutamıyor

Diyarbakır'da 75 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı uçak kazasından sağ kurtulanlardan biri olan Burak Altındal, 15 yıl geçmesine rağmen o günü unutamıyor.

A+A-

Diyarbakır'da 15 yıl önce 75 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından yaralı kurtulan Burak Altındal, bugüne kadar deprem, bombalı saldırı, trafik kazası ve kesici aletle yaralanma gibi birçok olay yaşadığını ancak uçak kazasının kendisinde derin izler bıraktığını söyledi.

Diyarbakır'da 8 Ocak 2003'te düşen Türk Hava Yolları'na ait uçakta 75 kişi hayatını kaybetti. Kazanın üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yakınlarını kaybedenler de kazadan sağ kurtulanlar da o günü halen unutamadı.

"Sen mi beni, ben mi seni kurtardım?"

Türkiye tarihinin en büyük uçak kazaları listesinde yer alan olaydan sağ kurtulanlardan biri 42 yaşındaki Burak Altındal, uçak kazasını ve hayat hikayesini AA muhabirine anlattı.

Bilgisayar Mühendisi olan Altındal, kazanın yaşandığı gün Diyarbakır'a iş için gittiğini söyledi.

Düşme anını hatırlamadığını belirten Altındal, "Uçak düştükten sonra kendimi toprak bir arazide buldum. Bilincim yarı açıktı. Sağ olsun oradaki askerler uçağın düştüğünü görüp geliyor, 'Kimi kurtarabiliriz, kime yardım edebiliriz?' diye. Bir asker yanıma geldi. 'Yürüyebilir misin?' dedi. Ben de 'Yürüyebilirim.' dedim. Omzuma girdi, askeri araca girdik. Sonra uçak patlamış, asker bana 'Sen mi beni, ben mi seni kurtardım?' demişti." ifadelerini kullandı.

"Kurtulan 5 kişiden 3'ü koltuklarda yan yana oturuyorlardı"

Burak Altındal, kazanın ardından askerin telefonundan eşini arayarak bilgi verdiğini söyledi.

Bilincinin sabah uyandığında yerine geldiğini dile getiren Altındal, askeri hastanede ameliyata alındığını, birkaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra İstanbul'a gönderildiğini ifade etti.

Yan yana oturdukları koltukta bulunan 2 kişinin de kazadan kurtulduğunu hatırlatan Altındal, "Farklı yerlerde bulunduk, farklı hasarlarla kurtulduk. Uçak küçüktü, biz de arka kuyruk kısmındaydık. Bir şekilde savruluyoruz tahmin ediyorum. Kemerler olmasına rağmen nasıl farklı yerlere gidiyoruz hiç bilmiyorum. Onun dışında da farklı iki noktadan iki kişi daha kurtuldu." dedi.

Yaşanan kazanın büyük bir acı olduğunu anlatan Altındal, yakınlarını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı diledi.

"Uçak en güvenli ulaşım aracı"

Kaza dolayısıyla bir süre uçağa binemediğini, ancak sonrasında uçakla yolculuk yapmaya devam ettiğini söyleyen Altındal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uçak, istatistiki olarak risk oranı en düşük ulaşım araçlarından. Teknolojik anlamda da güvenlik unsunları her geçen artıyor, daha güvenli hale geliyor. Ben sonuç itibarıyla yaşadığım olaya rağmen uçakla yolculuk yapmayı tercih ediyorum. Bir korkum kalmadı bu anlamda. Dolayısıyla insanların tedirgin olmaları için bir sebep de yok. Çünkü arabayla bir yere giderken yol durumunu kendiniz belki irdeleyemeyebilirsiniz ama uçaklarda öyle değil. Uçaklara daha kalkmadan gideceğiniz yerdeki hava durumuna kadar araştırılıp öyle kalkış izni veriliyor. Hayatta hiçbir şeyle alakalı bir garanti yok ama bana göre en güvenlisi ve tercih edilmesi gereken ulaşım aracı uçaktır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.