PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mevlit Kandili bu yıl hangi tarihte olacak?
Mevlit Kandili bu yıl hangi tarihte olacak?

Mevlit Kandili bu yıl hangi tarihte olacak?

Mevlid Gecesi ne zaman 2023 sorusu gündemdeki yerini aldı. Diyanet kandil takvimi ile araştırılan bu özel günde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum hadisesi anılıyor. Arapça doğum yeri ve zamanı anlamına gelen ''mevlid'' kelimesi Kutlu Doğum Haftasına da işaret ediyor. ''Mevlid Kandili ne zaman?'' sorusu Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi ile araştırılıyor. İşte, Mevlid Gecesi tarihi, anlamı ve önemi Müslümanların gündeminde. Peki, Mevlit Kandili hangi güne denk geliyor? İşte, yanıtı!

A+A-

Mevlid Kandili ne zaman, hangi tarihte İslam alemi tarafından araştırılıyor. Diyanet kandil günleri takvimi ile araştırılan özel günler ibadet ile dolu geçiriliyor. Veladet Kandili olarak da adlandırılan bu özel günde kılınacak namaz, edilecek dua, çekilecek zikirler araştırılıyor. İşte, Diyanet ile 2023 Mevlid kelimesi hangi gün, bugün mü, hangi tarihte?

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın duyurduğu dini günler takviminde yer alan bilgilere göre; 2023 Mevlid Kandili 26 Eylül Salı gecesi idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NE OLDU?

Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Sözlükte "doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen mevlit, İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor.

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasının farz olduğuna dair herhangi bir bilgi yoktur. Ancak bugün veya ertesi gün oruç tutmakta bir mahzur da yoktur. Mevlid Kandili'nin en önemli ibadetleri arasında tesbih namazı gösterilir.

Kaynak: Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.