PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Mescid-i Rağbet cami ve külliyesi'nde yapılan konferansa yoğun ilgi!
Mescid-i Rağbet cami ve külliyesi'nde yapılan konferansa yoğun ilgi!

Mescid-i Rağbet cami ve külliyesi'nde yapılan konferansa yoğun ilgi!

Mescid-i Rağbet Cami ve Külliyesi Konferans serisinin ilki olan “Muharrem Ayının Faziletleri ve Ehlibeyt Sevgisi” konulu konferans ismini aldığı Külliye’de gerçekleşti.

A+A-

TÜRKİYE’DE İLKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Kırıkkale halkının yoğun ilgisine mazhar olan konferans Kurra Hafız Abdülkadir Şehitoğlu’nun okuduğu Kuran tilavetiyle başladı. Açılış konuşması T.C. Cidde Basın Ataşesi ve Külliye’nin Onursal Başkanı Bahattin Akyön tarafından yapıldı. Akyön konuşmasında, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Cidde basın ataşesi olarak görevlendirmesinin ardından Cumhurbaşkanımızın 2023 hedefleri doğrultusunda ve bu hedeflere ulaşması konusunda onun her zaman yanında olması hasebiyle ülkemize bir eser kazandırmak istediğini, yoğun ve detaylı çalışmaların ardından Külliye’nin yapımına başladıklarını söyledi. Ayrıca Kutsal Topraklarda bulunmanın uhrevi etkisiyle çalışmaları hızlandırdığını belirtti. Akyön, Külliye’nin Türkiye’de ilklere ev sahipliği yapacağını, bir çok alanda faaliyette bulunacak bir eser meydana getirdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: Külliye’de konferanslarımızın ilki Muharrem Ayının faziletleri ve Ehlibeyt sevgisi üzerine, bu konu gençlerimize, halkımıza doğru bir şekilde anlatılmalıdır. Ehlibeyt sevgisi hepimizin ortak değeridir. İslam’da ayrışmanın değil birliğin sembolü olmalıdır.”  dedi. 

whatsapp-image-2018-09-23-at-16.16.43.jpeg


KERBELA ŞEHİTLERİNE RAHMET
Akyön’ün ardından Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz konferans öncesi kısa bir konuşma yaptı. Sözlerine Kerbela şehitlerini  rahmetle anarak başlayan Vali Haktankaçmaz tamamlandığında Kırıkkale için yüz akı olacak bu güzel bir eserin önünde, güzel bir program düzenlendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından T.C. Cidde Basın Ataşesi ve Külliye Onursal Başkanı Bahattin Akyön, Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz’a, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu’ya Kabe örtüsü hediye etti.

whatsapp-image-2018-09-23-at-16.16.42.jpeg

ns.jpeg


BİRLİK OLMAK
“Muharrem Ayının Faziletleri ve Ehlibeyt Sevgisi”ni anlatmak üzere sahneye gelen İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu misafirlerin duygusal anlar yaşamasına neden olan etkileyici konuşmasında, Peygamberimizin torunlarına duyduğu sevgiden, bu sevginin bize örnek olması gerektiğinden bahisle Kerbela hadisesinin tüm İslam alemi için yürek yakan, yaşanmaması gereken, bizleri derinden yaralayan, çok acı bir olay olduğunu ve beraberliğimize kastedenlere karşı birlik olmamız gerektiğini söyledi.


Konferansın ardından Mekke’den gelen Kuranı Kerim, Kabe örtüleri ve Peygamberimizin ayak izinin bulunduğu stant ziyaret edilerek gelen konuklara aşure ikram edildi.

 

Yenikapıhaber

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.