PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Memur-Sen Genel Başkanı "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor"
Memur-Sen Genel Başkanı "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığını  gösteriyor"

Memur-Sen Genel Başkanı "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığını gösteriyor"

Hükümetin yeni zam teklifine ilişkin  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklamada bulundu. Yalçın şu şekilde:  "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor".

A+A-

Yalçın şunları söyledi:

"Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. 
Yapılan teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hala ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz.Mesafe alamadık, sözleşme imza eşiğinin uzağındayız. Şu anda bulunduğumuz noktada uzlaşma seviyesinin uzağındadır. Hakeme başvuru için bir gün yeterlidir diyoruz. İki gün daha müzakere süreci uzatılmalı. Hizmet kollarıyla ilgili masada mesafe alamıyoruz. İki günümüz müzakereye olsun, bir gün de hakem için kalsın diyoruz. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz." 

Memur ve memur emeklisine  Hükümet tarafından 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte talep edildi. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.