PİYASALAR

  • BIST 10010319.961.59%
  • ALTIN2464.337-0.28%
  • DOLAR32.2060.1%
  • EURO35.1090.1%
  • STERLİN40.890.17%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Mardin'de Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Hazırlıkları: BŞB
Mardin'de Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Hazırlıkları: BŞB

Mardin'de Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Hazırlıkları: BŞB

Türkiye Kupası Finalleri bir tortu bıraktı ve Mardinliler Kadın Basketbolu'na girmeye karar verdi.

A+A-

Kadınlar Türkiye Kupası bugüne kadar birçok kentte oynandı ancak takımlar; yöneticisi, antrenörü, yerli-yabancı oyuncusuyla hiçbir yerde Mardin'deki kadar mutlu olmamıştı. Gerek yerel yöneticilerin ve Mardinliler'in konukseverliği, gerekse Mardin'in kentinin kültürel ve tarihi zenginlikleri herkesi çok etkiledi. Turnuva sonunda kafileler Mardin'den ayrılırken hüzünlüydü. Ancak en önemlisi Türkiye Kupası Finalleri bir tortu bıraktı ve Mardinliler Kadın Basketbolu'na girmeye karar verdi.

Yeni sezonda TKBL'de oynayacak olan Mardin Büyükşehir Belediye, aynı zamanda Belediye Başkanlığı görevini yürüten Vali Mustafa Yaman'ın desteğiyle kadrosunu oluşturdu. Henüz Mardinliler'den iddialı sözler işitmedik ancak kadroya bakılınca en azından play-off'lara kalmaları, hatta ilk dördü zorlamaları sürpriz olmayacak gibi gözüküyor. Ancak elbette daha önemlisi Mardin'e kadın basketbolunu sevdirmek olmalı...

Bugüne kadar hiçbir kategoride Kadın Basketbol takımı bulunmayan kentte Mardin Büyükşehir Belediyesi, A Takım'la birlikte altyapı çalışmalarına da başladı. Bir başka projeleri ise olanakların izin vermesi durumunda KBBL'ye katılarak genç oyuncularını hazırlamak. 

Büyük bir hızla işe girişen Mardin Belediye'ye hoş geldin derken, yaşamlarının uzun ve sağlıklı olmasını dileriz.

STAFF

Münir Bilgici (Genel Menajer), Berat Falay (İdari Menajer), Selen Tatlıdede (Koç), Ferhat Şahin (Asistan koç), Çağla Pastacı (Asistan koç), Erhan Aytaş (Operasyon sorumlusu), Cihan Demirtaş (Altyapı koçu)

OYUNCULAR

İrem Tulgar (MBK), Betül Pehlivan (Güre Belediyesi), Tuğçe Kanat (Enazığ İl Özel İdare), Şenal Şale (İzmit BŞB), Dilek Tokdemir (İstanbulgücü), Sena Aral (Çankaya Üniversitesi), Nazlı Güler (Mersin Üniversitesi), Didem Nakkaş (İstanbul Üniversitesi), Chandra Harris 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.