PİYASALAR

  • BIST 1009758.140%
  • ALTIN2818.5860.27%
  • DOLAR34.029-0.13%
  • EURO37.9160.02%
  • STERLİN44.81-0.01%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Malazgirt'ten Gazze ve Kudüs'e selam
Malazgirt'ten Gazze ve Kudüs'e selam

Malazgirt'ten Gazze ve Kudüs'e selam

Malazgirt'te bu yıl okları bağımsız, özgür bir Filistin'in varlığı için dualar ederek attıklarını kaydeden Okçular Vakfı Başkanı Yıldız, 'Türk bayrağının yanındaki Filistin bayrağı da bir gün nehirden denize, bağımsız özgür bir Filistin'in bayrağı olarak Malazgirt'te ve tüm milletimizin yüreğinde var olacaktır. Kalbimiz Mescid-i Aksa'dadır, Kudüs'tedir. Malazgirt'ten Gazze'ye, Kudüs'e selam gönderiyoruz.' ifadelerini kullandı.

A+A-

Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda yapılan programda konuşan Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Malazgirt Zaferi'nin Türk ve dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu söyledi.

Bu topraklarda Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Arap'ı, Roman'ı, Boşnak'ı, Alevi'si ve Sünni'sinin bin yıldır beraber yaşadığını belirten Yıldız, "Malazgirt okun yaydan çıktığı yerdir. Bu bilinci hep birlikte kuşanacağız. Bize Anadolu'yu vatan bırakan ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız. İnanıyorum ki burada bulunanlar binlerce yıl ötesinden bize seslenen Alparslan'ı duyuyor. Bize soruyorlar 'Okçular Vakfı olarak her yıl neden Malazgirt'tesiniz?' Toprağı dinlemeye gidiyoruz. Kendimize gelmek, Sultan Alparslan'ı dinlemek için Malazgirt'teyiz. Hep burada olacağız. Sultan Alparslan'ın 'Size bir vatan bırakıyorum. Ebediyen sizin olacaktır' dediği bu vatana hep birlikte sahip çıkmak üzere burada toplanıyoruz. Günümüz kutlu olsun." diye konuştu.

- "BİNLERCE YILLIK TARİHİMİZ VAR"

Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşamanın onuru içinde olduklarını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Her defasında ifade ediyoruz. Biz 1071'de Sultan Alparslan'la Selçukluyuz. 1299'da, 1453'te Fatih Sultan Mehmet Han ile Osmanlıyız. 1919'da, 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilelebet var olacak büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyetiyiz. Bu toprağı mayalayan alplere, erenlere selam olsun. Bu vatanı birlik, beraberlik, kardeşlik, adalet, sevgi ve merhamet mayasıyla mayaladılar. Bin yıldır bu maya sağlam bir şekilde burada. Binlerce yıl daha aynı şuurla var olacağız. Elbette ki geçmişte kalmayacağız. Bir milletin tarihi geçmişi değildir. Bir milletin tarihi o milletin geleceğidir. Binlerce yıllık tarihimiz var. Binlerce yıl daha bu topraklarda var olacağımızın işaretidir. İnanıyorum ki burada bulunanlar evlerine, köylerine döndüklerinde Malazgirt ruhunu kuşanacaklar."

Malazgirt ruhunun 1071'de başladığını, bu ruhun Çanakkale, milli mücadele ruhu olduğunu dile getiren Yıldız, 15 Temmuz'da Malazgirt ruhunun bu topraklarda canlı olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hep birlikte gösterdiklerini söyledi.

- "MALAZGİRT'TEN GAZZE'YE, KUDÜS'E SELAM GÖNDERİYORUZ"

Yıldız, Malazgirt'in binlerce yılın ötesinden bizzat burada Sultan Alparslan tarafından ifade edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" anlayışının bin yıllık referansı olduğunu belirtti.

Malazgirt'te bu yıl okları bağımsız, özgür bir Filistin'in varlığı için dualar ederek attıklarını kaydeden Yıldız, "Türk bayrağının yanındaki Filistin bayrağı da bir gün nehirden denize, bağımsız özgür bir Filistin'in bayrağı olarak Malazgirt'te ve tüm milletimizin yüreğinde var olacaktır. Kalbimiz Mescid-i Aksa'dadır, Kudüs'tedir. Malazgirt'ten Gazze'ye, Kudüs'e selam gönderiyoruz. Malazgirt ruhu Gazze'yi kuşatacak ve inşallah özgür bir Filistin olarak dirilecektir." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.