PİYASALAR

  • BIST 10010319.961.59%
  • ALTIN2466.7560.01%
  • DOLAR32.2480.04%
  • EURO35.119-0.19%
  • STERLİN40.861-0.4%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Mahmut Özer: Ücretsiz yemek imkanından okul öncesi tüm öğrencilerimizi yararlandıracağız
Mahmut Özer: Ücretsiz yemek imkanından okul öncesi tüm öğrencilerimizi yararlandıracağız

Mahmut Özer: Ücretsiz yemek imkanından okul öncesi tüm öğrencilerimizi yararlandıracağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ücretsiz yemek imkanından 2023 yılının sonuna kadar tüm okul öncesi öğrencileri yararlandıracaklarını, mevcut sayıyı 4 milyona çıkaracaklarını açıkladı.

A+A-

Özer, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimden başlayarak, eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Bütün çalışmalarını bu hedefe uygun olarak yürüttüklerini belirten Özer, 2000'li yıllardan itibaren eğitim sisteminin tarihi bir dönüşüm süreci geçirdiğini dile getirdi.

Ücretsiz yemek imkanı...

Bu yıl hayata geçirilen ücretsiz yemek uygulamasının da kapasitesini artırdıklarını dile getiren Özer, "Ağırlıklı olarak taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonlarda kalan öğrencilerimizin yararlandığı bu imkandan bu yılın başlarında 1,5 milyon öğrencimiz yararlanırken özellikle okul öncesi eğitimdeki öğrencilerimize öncelik vererek bu sayıyı 1,8 milyona çıkardık. 2023 yılının sonuna kadar ücretsiz yemek imkanından okul öncesi tüm öğrencilerimizi yararlandıracağız. Bu sayıyı yaklaşık 4 milyona çıkaracağız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.