PİYASALAR

  • BIST 10010647.91-0.31%
  • ALTIN2463.5670.33%
  • DOLAR32.808-0.08%
  • EURO35.151-0.26%
  • STERLİN41.5-0.37%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Macron'dan iç savaş uyarısı
Macron'dan iç savaş uyarısı

Macron'dan iç savaş uyarısı

Fransa'da erken genel seçimlere günler kalmışken Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkati çeken bir uyarı geldi. Muhalefetin siyasi programlarının ülkeyi iç savaşa götürebileceğini iddia etti. Aşırı sağ ve solun kendisini endişelendirdiğini söyledi.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Macron. Partisi AP seçimlerinde hezimet yaşadı. Hükümeti meşruiyeti sorgulanırken ülkeyi erken seçime götürme kararı aldı. Fransızlar 30 Haziran'da sandığa gidecek. Ülkede güçlenen aşırı sağ ve onun karşısında duran aşırı sol Macron'u endişelendiriyor. Macron dikkati çeken bir uyarı yaptı. Muhalefetin ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğini iddia etti.

MUHALEFETİN VAATLERİNİ ELEŞTİRDİ

Macron, bir podcast yayınına katıldı. Aşırı sağcı ulusal birlik ve aşırı soldaki Boyun Eğmeyen Fransa Partisi'nin seçim vaatlerini değerlendirdi. Aşırı sağın güvensizliğe karşı sunduğu çözümün toplumu böldüğünü söyledi. Aşırı solun ise Fransa için bir çeşit "cemaatçilik" teklif ettiğini belirtti. İki partinin siyasi programlarının ülkeyi iç savaşa götürebileceğini iddia etti.

"ÇÖZÜM DİĞERİNİ REDDETMEK DEĞİL"

Macron, rakiplerinin vatandaşların gerçek sorunlarına, öfke ve endişelerine yanıt verdiğini kabul etti. Ancak bu partilerin ülkedeki "çatışmayı" artırarak sundukları çözümü yanlış bulduğunu dile getirdi. Çözüm hiçbir zaman ötekisini reddetmek olmayacaktır." diye konuştu.

AŞIRI SAĞ İKTİDARA HAZIR

AP seçimlerinde Fransa'da sandıktan birinci çıkan ulusal birlik ise iktidara hazır. Parti lideri Jordan Bardella seçmenlere seslendi. Göçü engelleme ve hayat pahalılığıyla mücadele etme sözü verdi. Ulusal Birlik Partisi lideri içinden geçtiğimiz belirsiz ve istikrarsız zamanlarda, içinde bulunduğumuz tehlikeli durumda, gerilemeye ve teslimiyete mahkum değiliz. Fransa umudu yeniden canlandırmalıdır. Kendine olan güvenini yeniden tesis edebilir ve geleceğe kararlılıkla bakabilir.

ANKETLER "ULUSAL BİRLİK" DİYOR

Anketler Ulusal Birlik'i önde görüyor. Kamuoyu yoklamalarının da gösterdiği gibi Ulusal Birlik'in Meclis'teki en büyük parti olması durumunda, Fransa'nın bir sonraki başbakanı olmayı umuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.