PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Latif Selvi: Usta öğreticilerimiz memur statüsünde değerlendirilmeli
Latif Selvi: Usta öğreticilerimiz memur statüsünde değerlendirilmeli

Latif Selvi: Usta öğreticilerimiz memur statüsünde değerlendirilmeli

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Usta öğreticilerimizin, statü hukukuna bağlı olarak memur görevi ifa etmeleri sebebiyle memur statüsünde değerlendirilmeli ve kadroları buna göre tanımlanmalıdır. Kendilerinin haklı taleplerinin yanındayız, destekliyoruz" dedi.

A+A-

İşte Latif Selvi'nin yaptığı açıklamaları...

1] Eğitim-öğretim sistemi içerisinde geçici olarak ve sertifika programıyla belli alanlarda çalıştırılmak üzere istihdam edilen usta öğreticilerimizin sayısı bugün 90 bine ulaşmıştır.

2] Usta öğreticilerimizin bugünkü koşullarda uluslararası standartlarda hayat boyu öğrenme çerçevesinde özlük hakları düzenlenmeli, çalışma koşulları buna göre oluşturulmalı ve hizmet tanımları da bu çerçevede hayata geçirilmelidir. 

3] Hayat boyu öğrenmenin bugünkü koşullarında mutlaka yeniden tanımlanması, yapılandırılması gerekiyor. Sistemde tanımlanan her ne varsa bunun eğitimini veren bu arkadaşlarımızın sesinin duyulması gerekiyor.

4] Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman yanlarında yer aldığımız usta öğreticilerimizin, statü hukukuna bağlı olarak memur görevi ifa etmeleri sebebiyle memur statüsünde değerlendirilmeli ve kadroları buna göre tanımlanmalıdır. Kendilerinin haklı taleplerinin yanındayız, destekliyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.