PİYASALAR

  • BIST 1008654.390%
  • ALTIN2999.7110.19%
  • DOLAR34.24-0.64%
  • EURO37.066-0.54%
  • STERLİN44.495-0.86%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kurtulmuş: Orta Doğu barışının kapısı Filistin davasının çözüme kavuşturulmasıdır
Kurtulmuş: Orta Doğu barışının kapısı Filistin davasının çözüme kavuşturulmasıdır

Kurtulmuş: Orta Doğu barışının kapısı Filistin davasının çözüme kavuşturulmasıdır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş "Dünya barışının kapısı Orta Doğu barışı, Orta Doğu barışının kapısı ise özgür Filistin kuruluncaya kadar Filistin davasının çözüme kavuşturulmasıdır." dedi.

A+A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar hakkında, "Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız. 3 temel mesele hallolmadan barışın sağlanması mümkün görülmüyor" diyerek 3 konuyu sıraladı

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız. 3 temel mesele hallolmadan barışın sağlanması mümkün görülmüyor. Birincisi 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıdır. İkincisi yerleşimcilerin işgal ettiği yerlerden çekilmesidir ve Filistinlilere haklarının iade edilmesidir. Başta Mescit-i Aksa olmak üzere, kutsal yerlerin korunmasıdır. Hristiyanların kutsal mekanlarına da saygısızlık yapıldığını biliyoruz. Hiçbir dinin kutsalına saygısızlık kabul edilmez, insanlık suçudur.

Türkiye'de hak ve özgürlükleri esas alan, birey odaklı, yeni özgürlükçü bir Anayasa yapılması için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.