PİYASALAR

  • BIST 1009903.831.93%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kremlin'den sürpriz İstanbul açıklaması
Kremlin'den sürpriz İstanbul açıklaması

Kremlin'den sürpriz İstanbul açıklaması

Kremlin Dış siyaset Danışmanı Yuriy Uşakov, Suriye meselesi ile alakalı İstanbulda yapılacak Rusya-Türkiye-Fransa-Almanya önderler doruğu üzerinde çalışmaya başlanabileceğini belirtti.

A+A-

Rusya İdlibde'ki bombalamayı doğruladıMistura: Erdoğan ve Putin İdlib için görüşmesine ilişkin Uşakov, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Türk tarafının daha önce İstanbul’da yapılmasını önerdiği olası doruğun önderler tarafından tartışıldığını anımsattı.

Rusyanın Türkiyenin bu önerisine pozitif yaklaştığını ifade eden Uşakov, önce başka önderlerin bu doruk ile kesin bir anlaşmaya varamadığını dile getirdi. Uşakov, Şimdi bu ülkeler dörtlü doruğun yapılmasıyla ilgileniyorlar. Bu konuda çalışmak üzere siyasi danışmanlar görevlendirildi. Yakın bir zamanda, ihtimal de 10 gün içerisinde meslektaşlarımızla iletişim kurulabileceğini göz ardı etmiyorum. dedi.

Yapılacak çalışmaların sonrasında doruğun tarihinin belirleneceğini vurgulayan Uşakov, fakat bana öyle geliyor ki, dört taraf da doruğun İstanbul’da gerçekleşmesi konusunda düşünceye sahip. Böyle bir anlayış var. ancak ne zaman olacağı belirlenmedi, çalışmalar sürüyor. diye konuştu.
 

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.