PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kredi Kartı Sahipleri İçin Limitlerde Devrim: 2 Gün Sonra Yepyeni Başlangıç
Kredi Kartı Sahipleri İçin Limitlerde Devrim: 2 Gün Sonra Yepyeni Başlangıç

Kredi Kartı Sahipleri İçin Limitlerde Devrim: 2 Gün Sonra Yepyeni Başlangıç

Kredi kartı limitlerinde de Merkez Bankası'nın faiz artırım kararıyla birlikte değişiklikler yaşanacak. Faiz oranlarındaki yükselişin etkisiyle kredi kartı faiz oranları da artacak. Kredi Kartı Kanunu'na göre uygulanan akdi faiz oranı yüzde 1.36 iken, gecikme faiz oranı yüzde 1.66 düzeyindeydi. Ancak Merkez Bankası'nın kararı sonucunda bu oranlar yüzde 2.36 ve yüzde 2.66'ya yükselecek.

A+A-

Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı, kredi ve kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Faiz oranlarındaki değişimler, kredi kartı faiz oranlarına da yansıyor ve müşterilerin borçlanma maliyetlerini artırıyor. Kredi Kartı Kanunu'na göre uygulanan akdi faiz oranı ve gecikme faiz oranı, Merkez Bankası'nın kararıyla birlikte yükseliyor.

Daha önce yüzde 1.36 olarak uygulanan akdi faiz oranı, yeni düzenlemeyle birlikte yüzde 2.36'ya çıkıyor. Benzer şekilde, gecikme faiz oranı da yüzde 1.66'dan yüzde 2.66'ya yükseliyor. Bu değişiklikler, kredi kartı kullanıcılarının Ağustos ayından itibaren yeni faiz oranlarıyla karşılaşacaklarını gösteriyor.

Kredi kartı faiz oranlarındaki artışın yanı sıra, kredi faiz oranlarında da yükselişler gözlemleniyor. Kredi kullanıcıları için kredi faiz oranları yüzde 20.2 seviyesine kadar çıkabiliyor. Bu durum, ihtiyaç ve ticari kredilerde kullanılan limitlerin değişkenlik göstereceği anlamına geliyor. Her bankanın kendi politikalarına göre farklı faiz oranları belirlemesi mümkündür.

Müşteriler, bu değişikliklere hazırlıklı olmalı ve harcamalarını buna göre planlamalıdır. Yüksek faiz oranları, kredi kartı kullanıcılarının borçlarını daha dikkatli bir şekilde yönetmelerini gerektirir. Ödemelerin zamanında yapılması ve borçlara sadık kalınması önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.